Oliver med stor respekt for Safari-rallyet: – Det kommer til å være mange stygge steder man på passe seg for

For en gangs skyld stiller Oliver Solberg på like vilkår med resten av VM-eliten, men han har allerede rukket å få enorm respekt for comebacket til Safari Rally Kenya.

Publisert

En klassiker på VM-kalenderen er tilbake når Rally-VM drar seg tilbake til Afrika og Kenya for deres berømte Safari Rally. Et løp som også står sterkt i historien for den norske rallyfansen da Petter Solberg i 1999 sensasjonelt kjørte til femteplass, en plassering han også innfridde året etter.

Nå er ringen på mange måter slutten, og historien bak Oliver Solbergs deltakelse til det første Safari-løpet på 18 år er mange måter slående lik pappa sin for 22 år siden. For 19-åringen blir kastet inn på kort tid etter at Pierre-Louis Loubet i satelittteamet 2C Competition måtte kaste inn håndkledet, på samme måte som Petter måtte tre inn for Thomas Rådström i 1999.

– Det er jo helt det samme greiene, nesten. De vil si, jeg fikk enda kortere varsel enn Oliver, på mange måter. Men det blir et kultursjokk å reise dit, sier pappa Petter Solberg til Parc Fermé.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS