Oliver og Veronica skiller lag – en tung avgjørelse for begge to

To års samarbeid er over. En svært vanskelig avgjørelse som ble møtt med forståelse.

Publisert

Oliver Solberg og Veronica Engan. (Foto: Privat)

Som kartleser for sin 17 år yngre fører har Veronica Engan utvilsomt spilt en svært viktig rolle i startgropa på en lovende rallykarriere for Oliver Solberg. I 2019 går de imidlertid hvert til sitt.

Dette var en avgjørelse som Oliver selv valgte å ta, og han følte tiden nå var inne.

– Hun har gjort en helt fantastisk jobb. Hun har vært veldig utrolig flink og hjulpet meg enormt mye. Men ettersom jeg nå skal over i ny klasse, så har jeg også lyst til å prøve noe nytt. Men jeg sa til Veronica at jeg ville holde kontakten, sier Oliver Solberg til Parc Fermé.

– Kjipt

Engan selv forteller at det var en svært tung beskjed å motta da hun har stortrivdes med å lose Solberg gjennom rallyveiene og sett utviklinga hans. Men hun skjønte også på Oliver at det ikke var lett for ham å viderebringe valget han ville ta.

– Jeg syns jo selvfølgelig at det er skikkelig kjipt. Det har jo vært en opplevelse for livet. Men det er jo sånn sporten er, og man må akseptere og respektere et slikt valg. Da Oliver ringte meg, for å fortelle om dette, så tok det lang tid før han sa det. Ting blir jo veldig personlig når man er så tett, så jeg skjønte at det ikke var lett for han også, sier Engan til Parc Fermé.

Nå står 34-åringen, som ble norgesmester for kartlesere i 2014, foreløpig på bar bakke. Men etter to år med å lese engelske noter, så håper hun at det kan åpne seg flere internasjonale høyredører. Drømmen er fortsatt å kunne leve av notelesing på heltid, mens hun enn så lenge kombinerer dette med en deltidsstilling på kontoret der hennes far Kjetil er sjef.

Selv om hun gjerne skulle fortsatt for Solberg, så tenker hun som så at dette er en situasjon mange etablerte og profesjonelle kartlesere vil oppleve i løpet av en karriere.

– Dette får meg jo også til å tenke på at jeg helt sikkert selv tidligere har tatt muligheten fra flere til å sitte på med andre førere, sier hun ettertenksomt.

Veronica Engan har spilt en viktig rolle for Oliver Solberg både i og utenfor bilen. Her fra hans rallycrossdebut i Skien i 2017. (Foto: Simen Næss Hagen)

Fikk hjelp av pappas tidligere kartlesere

Solbergs nye kartleser heter Aaron Johnston, er 23 år og kommer fra Nord-Irland. Han har jobbet tett med Chris Patterson, Petters tidligere kartleser, og har allerede bøttevis med erfaring med 120 løp til tross for sin relativt unge alder.

– Jeg har jo vært så heldig å få jobbe med både Chris og Phil (Mills, journ.anm) en stund nå, og det var også de som hjalp meg både med å ta en slik avgjørelse og finne den type kartleser. Aaron er veldig flink, er fortsatt ung og vi har mye å lære sammen, sier Solberg.

https://parcferme.no/rally/na-blir-det-full-satsing-med-r5-polo-for-oliver/

Han har tilbakelagt mange mil med test i sin nye R5-Polo, tidligere rattet inn til tredjeplass i WRC 2 i Spania av sin far. Dette var hans første tur i bilen på snø.

– Det er noe annet enn R2, gitt, ler Oliver, fullstendig oppildnet over å ha fått kjøre en turboladet firehjulsdreven bil på skogen.

– Faktisk, så føles det mye lettere enn en R2-bil. I alle fall for meg. Den føles kontrollert hele tiden, og man kan alltid ligge på flyt, sier Oliver.

Allerede kontaktet fra utlandet

Men Solberg fortsetter sitt rallyeventyr med ny kartleser, så er Engan innstilt på at 2019 kan bli et mer frilans-år før hun håper hun kan ha et fast sete igjen i 2020. Samtidig er hun en ettertraktet kartleser, og nå som hun er ledig på markedet så er selvfølgelig håpet at det kan åpne seg et annet internasjonalt sete.

– Jeg vil ikke framstå som flåsete å si at jeg ikke vil kjøre NM, men jeg har fortsatt lyst til å kjøre i utlandet. Samtidig må jeg i alle fall komme meg ut på løpene her i Norge å se på, det er viktig å være i miljøet og vise at man henger med, sier hun.

Da nyheten ble kjent på Facebook fredag ettermiddag, så spredte det seg som ild i tørt gress.

– Faktisk så har en sjåfør fra utlandet tatt kontakt. Mange spør også som jeg skal slutte. Men det skal jeg i hvert fall ikke, sier hun kontant og motivert.

Powered by Labrador CMS