Spania Grand Prix:

Oppløftende Mercedes-dobbel bak en fullstendig uslåelig nederlender

Kvalifiseringen var kanskje ikke det sterkeste, men i løp viste Mercedes at det er liv laga i oppgraderingene deres.

Publisert

Spania Grand Prix

1) Max Verstappen, Red Bull, 1:27:57,940
2) Lewis Hamilton, Mercedes, +24,090
3) George Russell, Mercedes, +32,389
4) Sergio Perez, Red Bull, +35,812
5) Carlos Sainz, Ferrari, +45,698
6) Lance Stroll, Aston Martin, +1:03,320
7) Fernando Alonso, Aston Martin, +1:04,127
8) Esteban Ocon, Alpine, +1:09,242
9) Zhou Guanyu, Alfa Romeo, +1:11,878
10) Pierre Gasly, Alpine, +1:13,530

Brutt: Ingen

Antall sikkerhetsbiler: 0

Raskeste rundetid: Hamilton (1:07,708)

Driver of the day: Lewis Hamilton

FORMEL 1: Det største spenningsmomentet i toppen skjedde i første sving. Ferrari-fører Carlos Sainz jr. hadde en god akselerasjon fra startplata og utfordret pole-sitter Max Verstappen inn i første sving, men hjemmeføreren tok ikke risikoen side om side med den regjerende verdensmesteren.

Og som ventet var det en-manns-show i teten med Verstappen som bare dro fra feltet og kontrollerte hele løpet, slik han er blitt vant til denne sesongen.

Bak ble det dog mer spennende der Sainz ikke hadde tempoet inne til å ta vare på sin andreplass. I stedet viste Mercedes at de hadde en helt annen fart i løpet enn på kvalifiseringen, selv om det skal sies at Lewis Hamilton på ingen måte var helt akterutseilt i Q3.

Men totalpakka virket bedre for både Hamilton og ikke minst teamkamerat George Russell som startet på en 12. plass. Oppgraderingene har åpenbart båret frukter etter at teamet har slitt kraftig det siste halvannet året, men også ofte denne sesongen.

Hamilton fikk posisjonert seg inn som en god nummer to i løpet, og Russell tok etterhvert rotta på Sainz og kunne sikre den siste pallplassen.

Også Sergio Perez kjørte godt etter en tilsvarende svak kvalifisering som Russell, og meksikaneren fikk berget fjerdeplassen i løpet, med Sainz da nede på en femteplass.

Det ble også en Aston Martin-duell lengre ned på poenglista, men Lance Stroll hadde et godt nok løp til at Fernando Alonso ikke kom forbi. Riktignok ga spanjolen også uttrykk for at han ikke kom til å angripe din kanadiske teamkompis.

Etter at syv Formel 1-løp har kjørt, så har altså Verstappen vunnet seks av dem, og nå totalt 40 i sin karriere. Ledelsen er med hele 170 poeng, som er 53 poeng ned til teamkamerat Perez. Alonso innehar tredjeplassen med 99 poeng, men Hamilton har meldt seg på bronsekampen og er bare 12 poeng bak sin tidligere lagkamerat og erkerival.

Powered by Labrador CMS