Oscar omsider tilbake i rallyløypa: – Litt som en kjærlighetssorg, egentlig

Oscar Solberg gikk fullstendig i rallydvale i nærmere ett år. Nå har karrieren våknet til liv igjen.

Publisert

Det ble med Rally Hadeland, samt et sprintløp i Årjäng i Sverige. Og that’s it for 2019. For hvor ble det egentlig av Oscar Solberg etter dette?

Oscar Solberg. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Det ble med Rally Hadeland, samt et sprintløp i Årjäng i Sverige. Og that’s it for 2019. For hvor ble det egentlig av Oscar Solberg etter dette?

Plutselig dukket han opp på påmeldingslista til Rally Sweden i år. Som en del av Junior-VM-entouragen. Snakker vi full sesong, eller bare et kjapt comeback i det nærmeste VM-løpet for en med norsk pass og norsk lisens?

Påmeldt av onkel Petter

På anmelderkoolonnen står PS 110% AB. Firmaet til onkel Petter. Petter Solberg altså.

– Jo, jeg jobber mot hele Junior-VM. Men du, kan vi ikke snakkes mer om det senere? For da kan jeg vise deg bilde av bilen og slik. Også kan jeg heller si litt mer da også om hjelpen jeg får av Petter. Det er ganske stort av han, syns jeg. Men du, vi kommer tilbake til det, eller?, spør Oscar Solberg når vi ringer ham for å høre litt om deltakelsen i Rally Sweden.

Han sprudler av energi, totalt lik sine slektninger, i ren Solberg-fra-Spydeberg-stil. Det er åpenbart tent en ny gnist i 22 år gamle Solberg igjen. Født inn i ett de best kjente bilsportfamiliene verden over, som sønn av Henning og nevø av Petter, og som kanskje har kommet litt i skyggen av sin mye omtalte fetter, Oliver (18), som har sopet til seg overskrifter og positive lovord fra en hel rallyverden.

– Joda, jeg må jo innrømme at jeg på en måte har kjent på det. Men det er jo ikke noe jeg kan bruke negativ energi på heller. Det er jo et enormt apparat rundt ham. Så derfor drømmer jeg litt om å kunne bli juniorverdensmester nå også.

– Du blir inspirert også?

– Man blir jo inspirert og imponert og stolt over det han klarer. Så må jeg prøve å tenke at jeg fortsatt er ung og at jeg fortsatt har fart i kroppen. Se på sprintløpet fra Sverige i fjor, så er jeg bare halvsekundet bak Pontus (Tidemand, halvbror, journ.anm.) på 1000 meter, med samme bilen. Jeg syns det er bra til å ha omtrent null kjøretrening i fjor, sier Solberg.

Jobbet med filmproduksjon

Vi skal la ham få presentere Junior-VM-planene i detalj nærmere Rally Sweden, og hvorfor også onkel Petter nå er innblandet. Petter selv har forøvrig heller ikke besvart våre henvendelser onsdag kveld.

I mellomtiden vil vi finne ut mer hvordan det har vært å være borte fra rallyløypa i nærmere ett år, og hvorfor han har vært ute så lenge.

– Det har vært litt deilig, på en måte. Jeg har prioritert å jobbe og ha et litt vanlig privatliv. Jeg har blant annet jobbet med filmproduksjon og bistått med biler og slik. Det er et voldsomt jag med sponsorer og slikt. Jeg ville heller ha energi til å jobbe godt med sponsorer. Og nå kjenner jeg at jeg må komme meg tilbake. Det har jo vært litt som kjærlighetssorg, kjenner jeg, å ikke kjøre rally. Jeg vil jobbe med bare å kjøre bil og ha det gøy sammen med andre, sier Oscar åpenhjertig.

Derfor har han tenkt på Junior-VM. Men også NM, men det kommer litt i andre rekke - selv om han håper å stille til start i NM i år. Budsjettet prioriteres til Junior-VM, et budsjett som vanligvis ligger på godt over millionen, om ikke halvannen. Men han vil bevise noe, og gjerne internasjonalt.

Onkel Petter Solberg har hjulpet Oscar i rallyløypa tidligere, blant annet under Numedalsrally i 2018 hvor nevøen fikk låne hans legendariske og relativt eksklusive Ford Escort Mk2. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Tenk deg å bli juniorverdensmester, da! Det er jo litt større enn folk tror. Se på startlista til Sverige, så ser du at det ikke er smågutter som skal kjøre der i år. Det vil være en enorm prestisje å ta Junior-VM-gull i år. Man må kjøre med bein og armer, sier Solberg.

Vil jobbe dønn seriøst

Han legger ikke skjul på at det er blitt en del meldinger det siste året. At han oppriktig har vært savnet på skogen. Parc Fermé har også fått flere henvendelser på hva som skjer med Oscar.

Det har han kjent på selv. Men han skal ikke legge opp.

– Jeg har tenkt; jøss, har jeg fans? Mange vil ha meg tilbake. Det er mange som virkelig har brydd seg, sier Oscar og legger til:

– Jeg er ikke den typen som kan slutte å kjøre rally. Jeg er jo født inn i rally, jeg er så glad i rally og så engasjert i alt rundt. Så jeg kjenner jeg at er veldig gira på å lære meg svinger, veier, vise resultater og at jeg fortsatt henger med. Det er gøy å kjenne på følelsen at man kommer tilbake, sier han.

Oscar Solberg skal ha med seg svenske Jim Hjerpe i kartleserstolen, samme mann som har lest for Sindre Furuseth i Junior-EM. I Junior-VM kjøres det med samme type biler, en Ford Fiesta R2T som leies ut fra M-Sports polske avdeling.

Powered by Labrador CMS