Parc Fermé-journalen: Sjekk ut vår nye kalenderløsning for 2020

Helgeoversikten vår er gull verdt, både internt og eksternt. Nå forsøker vi å utvikle konseptet ytterligere.

Publisert

Rent praktisk er det ingen stor forandring, men vi har nå satt opp en ny kalenderfunksjon for nettsiden for å planlegge løp og løpshelger for neste år. Løsningen vi har brukt de siste to årene har vært høyst manuelt satt opp, og deretter tungvint å oppdatere, mens vi nå har lagt opp en enklere løsning.

(Foto: Sunniva Rudi / Parc Fermé)

Rent praktisk er det ingen stor forandring, men vi har nå satt opp en ny kalenderfunksjon for nettsiden for å planlegge løp og løpshelger for neste år. Løsningen vi har brukt de siste to årene har vært høyst manuelt satt opp, og deretter tungvint å oppdatere, mens vi nå har lagt opp en enklere løsning.

Kalenderoversikten kan du finne på denne linken!

Forskjellen nå er at løsningen er mer interaktiv satt opp, og arrangementene lagres også for fremtidige datoer slik at det i årene framover vil gå enda raskere for oss å sette opp kalenderen. I stedet for at vi bare fyller inn tabeller med ulike HTML- og CSS-koder, hvor hoderegningen på datoer legger løpene i riktig rekkefølge, så legger vi nå inn relevant arrangement hver for en med ferdig datokoding, og vips - så sorteres de automatisk dit de skal.

I tillegg kategoriseres løpene også, slik at man også får opp oversikten etter hvilken serie og gren det er snakk om. Den beste funksjonen er riktig nok kalendervisningen, men den vises i nåtid, så den setter vi ikke opp før i januar. Men du kan ta en snikktitt her, og ta deg fram måned for måned for å se hvordan løpene settes opp.

Utseendet per i dag har en enkel standardisering vi skal prøve å få optimalisert nettsiden ytterligere. Derfor er den ikke helt formelt lansert enda, ei heller har vi lagt inn alle relevante arrangementer riktig enda. Men vi har lagt inn en god del av arrangementene som er spikret for 2020, og med det kan du allerede planlegge helgen ytterligere.

En annen gullfunksjon med vår kalender er at den kan eksporteres til din kalender via Google eller Apple, altså Google-kalender eller iCal-appen. Med det legges informasjonen inne på arrangementene direkte inn i din kalender på telefonen.

Som nevnt, den største fordelen er at denne internt for oss er enklere å jobbe med, selv om oppstarten krever en del forarbeid. Vi skal også som sagt jobbe mer med utseendet på kalenderløsningen. Men med dette tror og håper vi at vi gir dere enda bedre oversikt over de relevante løpene som arrangeres, både nasjonalt og internasjonalt.

Dette vil naturlig nok være åpent materiale for oss og vil på ingen måte kreve noe abonnement fra deg som leser. Likevel - dersom du ikke er abonnent enda eller vil forlenge et abonnement du har inne, så følg gjerne noe av tilbudene under:

Fortsatt jobber vi også aktivt med å skaffe annonsører, og ønsker du selv å vise interesse og initiativ for annonsering, så er det bare å sende oss en e-post her.

Annen uforpliktende støtte til drift av nettsiden, deriblant vårt tekniske vedlikehold i tillegg til rallydatabaseprosjektet vårt, så har vi fått opprettet et eget Vipps-nummer forbeholdt donasjoner fra de som ønsker det. Donasjoner kan – med stor glede og takknemlighet – settes på følgende Vipps-nummer:

577306

Powered by Labrador CMS