Red Bull hindret ikke Perez fra å gå for seier i Saudi-Arabia Grand Prix.

Saudi-Arabia Grand Prix:

Perez holdt unna for Verstappen og vant Saudi-Arabia Grand Prix

Uansett hvordan du vrir og vender på det er Red Bull raskest av alle i Formel 1 for øyeblikket. Søndag var det Sergio Perez som stakk av med seieren.

Publisert Sist oppdatert

Saudi-Arabia Grand Prix

1. Sergio Perez, Red Bull, 1:21.14,894

2. Max Verstappen, Red Bull, +5,355

3. Fernando Alonso, Aston Martin, +20,728

5. Lewis Hamilton, Mercedes, +31,065

6. Carlos Sainz, Ferrari, +35,876

7. Charles Leclerc, Ferrari, +43,162

8. Esteban Ocon, Alpine, +52,832

9. Pierre Gasly, Alpine, +54,747

10. Kevin Magnussen, Haas, +1:04,826

Brutt: Lance Stroll, Alex Albon.

Antall sikkerhetsbiler: 1

Raskeste rundetid: Verstappen (1:31,906)

Driver of the day: Max Verstappen

FORMEL 1: Fernando Alonso fikk en bedre start enn polesitter Sergio Perez, men etter noen runder i ledelsen var det ingenting Aston Martin-føreren kunne gjøre med meksikaneren. Etterhvert skulle det vise seg at han heller ikke kunne gjøre noe med Verstappen, selv om han startet langt bak i søndagens løp.

Max Verstappen startet nemlig som nummer femten etter å ha fått problemer med drivakselen i gårsdagens kvalifisering. Nederlenderen hadde dog ingen planer om å holde seg i bakre del av feltet særlig lenge, og det tok ikke mange rundene før han var oppe på fjerdeplass.

Ikke lenge etterpå måtte Lance Stroll parkere bilen med tekniske problemer, og sikkerhetsbilen måtte ut på banen. Det fremsto i utgangspunktet unødvendig ettersom at kanadieren parkerte like ved en utgangsvei.

– Det er rart at ikke dette blir en Virtual Safety Car når du ser hvor Stroll har parkert, sa Viaplay-kommentator Atle Gulbrandsen.

Uansett førte det til at Verstappen kom enda nærmere teten, og ikke lenge etter omstarten var nederlenderen oppe på andreplass bak teamkameraten. Gledelig nok for meksikaneren ble han ikke holdt igjen av teamet, og han holdt fast på ledelsen helt inn til mål.

Fernando Alonso kom inn som nummer tre bak de to Red Bull-førerne, ble senere fratatt plasseringen, før han til slutt fikk den tilbake. Les mer om det her!

Powered by Labrador CMS