Petter og Oliver klare for Rally Wales i hver sin Polo

Det blir duket for et høyst emosjonelt Rally Wales i år da Petter Solberg og Oliver Solberg for første - og siste - gang stiller opp mot hverandre på like vilkår i et internasjonalt billøp.

Publisert

Og en mer symbolsk måte å gi fra seg stafettpinnen videre på i Solberg-familien kunne det altså ikke blitt ved at Petter og Oliver Solberg stiller opp i samme VM-runde, og det i forbindelse med Rally Wales. Dette ble kunngjort i en pressemelding onsdag morgen.

Oliver og Petter Solberg, her fra Hell i fjor. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Og en mer symbolsk måte å gi fra seg stafettpinnen videre på i Solberg-familien kunne det altså ikke blitt ved at Petter og Oliver Solberg stiller opp i samme VM-runde, og det i forbindelse med Rally Wales. Dette ble kunngjort i en pressemelding onsdag morgen.

For Rally Wales har en helt spesiell plass hos Solberg-familien. I 2002 tok Petter sin første VM-seier her. Året etter sikret han VM-tittelen i rally i samme løp. Samtidig er Petter Solbergs kartleser gjennom mange år, Phil Mills, waliser. Og Wales er det løpet Petter Solberg har vunnet flest ganger i karrieren, fire ganger på rad fra 2002 til 2005.

Emosjonelt

– Rally Wales har alltid vært et spesielt løp for meg, og det er fantastisk å kunne få muligheten til å ende karrieren min her. Det blir et emosjonelt rally, spesielt å kjøre en VM-runde for første gang sammen med min sønn. Et utrolig øyeblikk for familien Solberg, der et kapittel lukkes mens et nytt åpnes, forteller Petter Solberg.

Scenarioet som er blitt etterspurt de siste årene blir altså en realitet. Spesielt da Oliver begynte å herje i Supercar i rallycross var det mange som ønsket å se far og sønn side om side på like vilkår.

Det har ikke pappa Solberg hatt noe ønske av, i frykt for at det blir for mye fokus og trøkk til at det ville påvirket det sportslige alvoret oppi det hele.

Fikk gåsehud under test

For Petter er det ikke noe uttrykt alvor å kjøre Rally Wales en siste gang. Symbolverdien av å stille opp i en lik bil som Oliver veier enda høyere, spesielt med tanke på at Oliver har hatt et rakettår i R5-bil i år - samtidig som Rally Wales har vært Petters soleklare favorittløp gjennom WRC-karrieren.

– Dette blir bare helt utrolig! Jeg har så mange minner fra da pappa har kjørt og vunnet dette løpet. Tidligere i år testet jeg på Sweet Lamb-etappen, og jeg fikk helt gåsehud av å kjøre der første gangen. Jeg husker så mye fra dette stedet fra TV og på spill, sier Oliver Solberg.

LES OGSÅ: Så mye dominerer Oliver i sin første sesong med firehjulsdreven rallybil

Han er avventende til hvorvidt han vil henge på pappa rent sportslig. Petter imponerte mange med en tredjeplass i WRC 2 i comebacket i Spania fjor, der Polo R5 for første gang var i aksjon i et VM-løp.

– Jeg vet ikke, men det som er helt sikkert er at det er hans tid jeg kommer til å kikke på først etter hver etappe, sier Oliver.

Må bestå oppkjøringen

Pappa Petter kan ikke annet enn å glede seg. Og han drømmer om at fansen stiller opp for å ta et siste ordentlig farvel med ham.

– Gjennom hele karrieren har fansen og tilskuerne vært veldig tett på meg, og jeg ønsker å få denne muligheten til å se alle igjen og gi dem noe å smile for. Goodwood-festivalen var fantastisk, og jeg er sikker på at Wales kan bli det samme, sier Petter.

LES OGSÅ: Stjal showet foran 200.000 mennesker: – Dette er noe av det råeste jeg har gjort

Oliver stiller i Rally Wales under forutsetning av at han består oppkjøringen til førerkortet før den tid. Oliver fyller 18 år en uke før Rally Wales-uka starter. Da å få muligheten til å konkurrere mot - samt ta et karrierefarvel med pappa, vil bli ett av hans mest spesielle øyeblikk i karrieren. Samtidig blir det en god støtte i hans VM-debut.

– Selvfølgelig blir det det. Først og fremst så er han min store helt, så det er bare bra at han er med meg, men han har også vunnet løpet og kjenner veiene og forholdene, noe som også vil spille en stor, stor rolle for meg, konstaterer Oliver.

Powered by Labrador CMS