Petter om Peugeot: – Jeg trodde dem skulle være enda tøffere

Samtidig kjenner han at han er på skuddhold for seier dersom alt skulle klaffe.

Publisert

Han venter fremdeles på sin 11. VM-seier i rallycross, Petter Solberg, men fjerdeplassen etter første dag skremmer ham ikke.

Petter Solberg strålende fornøyd med egen innsats etter første dag. (Foto: Simen Næss Hagen

Han venter fremdeles på sin 11. VM-seier i rallycross, Petter Solberg, men fjerdeplassen etter første dag skremmer ham ikke.

– Farten er ikke noe problem. Den har alltid vært der. Farten er faktisk jævli bra. Jeg har mer å gå på jeg altså, forsikrer Petter Solberg overfor Parc Fermé.

Han kjører taktisk for å unngå smell og uhell, selv om han ikke kom seg 100 prosent stuereint unna tidstapende dueller ei heller fredag. I stedet er det Mattias Ekström som har tatt føringen foran Johan Kristoffersson, med Andreas Bakkerud på tredje.

Imponert over Grönholm

Like bak lurer altså Petter, men at han har de nevnte foran seg er han ikke nødvendigvis så overrasket over. Mer overrasket er han når han kikker bak seg på resultatlista.

For der ligger nemlig Timmy Hansen og Sebastien Loeb, begge Peugeot-gutta det er knyttet store forventinger til denne helgen. Peugeot-fabrikken ligger bare et steinkast fra Loheac-banen, og titusenvis av fans har møtt opp kun for sølvløven.

– At Audi henger på er ikke noe nytt, de har alltid vært der. Men jeg trodde helt ærlig at Peugeot skulle være enda hardere. De var overlegne på Riga-testen og var sterke i Canada. Samtidig imponerer Niclas Grönholm meg. Han viser virkelig bra fart, altså, sier Solberg.

Andreas Bakkerud deler landsmannens forbauselse over Peugeot. Men han tror ikke de ligger i bakevja for lenge.

– Kjenner jeg Timmy og Sebastien rett så finner de ut av dette før i morgen, sa Bakkerud lørdag kveld.

Andreas frykter Petter

Han er beste nordmann så langt i dag har holdt tempoet høyt oppe sammen med teamkompis Mattias Ekström.

Her gjør Andreas Bakkerud feilen som koster ham heatseier og kanskje omgangsseier. For er luka stor nok, så er Johan Kristoffersson der med én gang. (Foto: Simen Næss Hagen

– Vi har vært ganske skjerpet denne helgen. Om vi ikke er raskest, så har vi en veldig bra totalpakke, samtidig som jeg har en kjørestil som sparer veldig på dekkene, sier bergenseren.

– Hvilken fører tror du blir ekstra tøff når det drar seg selv.

– Vet du hva, Petter tror jeg blir farlig i morgen. Han har seks nye dekk igjen og har noe lurt på gang, sier Bakkerud.

Slik har det gått med de andre

Det har gått så som så for de andre nordmennene. Tommy Rustad har slitt med å komme seg unna uhell og dueller og er bare nede på en 17. plass, slik at en semifinale i hans aller siste løp henger i en tynn tråd.

I EM-klassen for Supercar henger Thomas Bryntesson «OK» med på en syvendplass totalt, mens Anders Bråten, Kjetil Larsen og Ola Frøshaug alle er langt unna semifinale-billett.

I «gnagerklassen», Super1600, åpnet Marius Bermingrud meget sterkt med en andretid, men har siden levert to svake tider, som har sendt ham ned til en niendeplass etter tre av fire omganger. Espen Isaksætre har kjørt jevnere, men treger og ikke fått det til å stemme helt sammenliknet med tempo han har hatt før. Han har 12. plass og semifinale akkurat innenfor rekkevidde.

I RX2 er det tett mellom Henrik Krogstad og Sondre Evjen på sjette- og syvendeplass, mens Ben-Philip Gundersen lå sterkere han før han ble påkjørt i tredje omgang og tapteverdifull tid. Han er nå nede på niendeplass og Simon Syversen innehar 12. plassen, slik at det ligger an til samtlige nordmenn til semifinale i RX2 før finaledagen søndag.

Marius Bermingrud imponerte spesielt i Q1, og er beste nordmann i Super1600. (Foto: Simen Næss Hagen
Powered by Labrador CMS