Petter svært nære sensasjon mens Oliver måtte svelge en juniorblemme

Han får avslutte karrieren med å være beste nordmann, i alle fall for én etappe. Konstrastene var store mellom far og sønn Solberg på åpningsetappen av Rally Wales.

Publisert

Regnet høljet ned da den britiske VM-runden tjuvstartet torsdag kveld med en publikumsetappe inne på racerbanen Oulton Park utenfor Liverpool. Og med grusdekk og grusoppsett på regnvåt asfalt, så bød dette utfordringer på mang en fører.

Petter Solberg, her under shakedown torsdag. (Foto: Timo Anis)

Regnet høljet ned da den britiske VM-runden tjuvstartet torsdag kveld med en publikumsetappe inne på racerbanen Oulton Park utenfor Liverpool. Og med grusdekk og grusoppsett på regnvåt asfalt, så bød dette utfordringer på mang en fører.

Men en av de som taklet disse forholdene best, det var Petter Solberg - som avslutter rallykarrieren sin med et siste Rally Wales i WRC 2-klassen. Og ikke bare var Solberg raskest av samtlige R5-biler under åpningsetappen, men han lå også lenge i tet på etappen, fram til Kris Meeke og Thierry Neuville snøt 44-åringen for en siste etappeseier i karrieren.

Håndbrekket satt fast

Og det gikk eller ikke knirkefritt for verdensmesteren fra 2003, som har totalvunnet Rally Wales fire ganger tidligere, fra 2002 til 2005.

– Dette var krevende! Jeg fikk ikke bilen til å gå ordentlig de første hundre meterne. Selv om jeg slapp håndbrekket, så var det fortsatt på! Men etter det var det greit. Det var veldig artig, og krevende i mørket. Spesielt siste del av etappen var veldig krevende, sa Solberg på klassisk engasjert vis etter målgang på den første etappen.

Men første mann med norsk blod ut på etappen var Oliver Solberg, som imponerte på shakedown ved å sette nest beste tid i R5-klassen - kun slått av Kalle Rovanperä. Men i motsetning til sin far, så var det ingen smørblid Solberg som passerte målstreken på SS1.

Frontruta dugget igjen

En tydelig frustrert Oliver Solberg etter første etappe. (Skjermdump: WRC All Live)

10,4 sekunder bak pappa Petter er ikke noe han er fornøyd med. Solberg junior hadde nemlig problemer med sikten og tapte mye på flere steder på etappen. 

– Hele frontruta dugget igjen! Jeg så ingenting, så jeg stoppet nesten helt opp i hårnåla på slutten her. Tapte vel tre-fire sekunder der, også gikk det to sekunder da jeg var altfor bred i første sving. Ahh, helt utrolig. Nei og nei og nei, sa en lettere irritert 18-åring etter målpassering.

Pappa Petter fikk også med seg problemene til Oliver da han spurte reporteren om hvordan det gikk, der responsen var at sønnen slet med dugg på ruta.

– Ah, okei, okei. Vi varmet opp ruta før vi start vi. Erfaring… Hehehe, flirte far Solberg.

Flere slet

Det var åpenbart at de mer kraftige WRC-bilene slet på det glatte føret på Oulton Park. Som nevnt var det kun to WRC-biler som slo tiden til Petter Solberg. Andreas Mikkelsen ble nest beste nordmann og femte raskest totalt etter første etappe.

– Det var veldig glatt, men vi visste på forhånd at det ville bli glatt. Så det var nesten bedre enn forventet, sa Mikkelsen etter målgang.

Mads Østberg endte på syvendeplass av R5-bilene, mens Ole Christian Veiby hadde en enda svakere åpning på løpet og endte nede på en 14. plass av R5-bilene.

Powered by Labrador CMS