Rallycross-EM: Seks nordmenn forsvinner - kun én kommer inn

2019 får ikke i nærheten av samme norske permanente deltakelse som i fjor.

Publisert

I 2018 stilte syv nordmenn opp på permanent basis i Rallycross-EM for Supercar og Super1600. Fire i Supercar og tre i Super1600.

(Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

I 2018 stilte syv nordmenn opp på permanent basis i Rallycross-EM for Supercar og Super1600. Fire i Supercar og tre i Super1600.

Denne uken kom startlistene for de som forplikter seg til hele sesongen. For de som hadde ønsket en nordmann som skulle kjempe om EM-medalje i Supercar-klassen, så var kunngjøringen nedslående.

Totalt 13 permanente førere er påmeldt i Supercar, mens 23 har forpliktet seg til Super1600. Ingen nordmenn velger toppklassen, mens kun Marius Bermingrud blir igjen av de norske i Super1600-klassen.

Bermingrud vs. Steinsholt

Marius Bermingrud. (Foto: Simen Næss Hagen)

Fra før er det også kjent at Ole Henry Steinsholt kommer inn i klassen, mens Espen Isaksætre tidligere varslet at han neppe ville få til noen full internasjonal sesong i år. Heller ikke Lars Christian Rosland fortsetter i EM i år, ifølge påmeldingslistene.

– Men jeg vil tro at det kommer noen innhopp. Litt kjedelig at det ikke er flere nordmenn med, da det er moro å kunne ha en relasjon til noen og dele litt tips og råd med noen, sier Marius Bermingrud til Parc Fermé, og er optimist på at flere nordmenn vil stille opp i enkeltløp man kan få innpass i.

https://parcferme.no/rallycross/ole-henry-16-med-nybygd-skoda-na-er-han-klar-for-a-utfordre-em-eliten/

I Supercar forsvinner altså Thomas Bryntesson, Ola Frøshaug, Anders Bråten og Kjetil Larsen fra fjoråret, uten at andre nordmenn har meldt seg på permanent for 2019-sesongen. Samtidig har EM fått konkurranse fra GRC Europe, i tillegg til at RallyX Nordic også har fått et såpass godt fotfeste at mange nøyer seg med dette.

Bermingrud understreker imidlertid at han gleder seg til å kjøre mot Steinsholt, og er spent på hva unggutten fra Vestfold kan få til i sin debutsesong.

– Det blir vanvittig spennende. Han har tatt et stort steg opp nå. Jeg har jo tro på at han kan gjøre det bra, men jeg blir likevel imponert om han klarer å være med i toppen med en gang. Samtidig har han utrolig mye løpserfaring, selv om han ikke har kjørt rallycross i like mange år, sier Bermingrud, og viser til at Steinsholt har kjørt crosskart i mange år før han meldte overgang til rallycross.

Spent på ny bil

20-åringen fra Vestfossen i Buskerud skal i år kjøre samme Skoda Fabia som ble nummer to i mesterskapet i fjor. Selv om det er karosserimessig en generasjon mellom Bermingrud og Steinsholt sine biler, så har Bermingrud tro på at bilen skal holde godt nok nivå.

– Jeg kan jo ikke skylde på bilen nå, ettersom den ble nummer to i fjor. Jeg håper jeg kan få litt mer gratis nå da jeg føler jeg ofte tapte på steder der jeg likevel kjørte likt som de andre, sier Bermingrud.

Her kan du se fullstendig startliste for Supercar og Super1600 i årets EM!

Powered by Labrador CMS