Denne helgen var det duket for rallycross-fest på Lånkebanen - denne gangen med NM som den store attraksjonen.

Rallycross-fest på Lånkebanen - slik endte årets første NM-runde

NM-sesongen rullet i gang denne helgen med god deltagelse, og ikke minst til stor glede for det trønderske publikum. 

Publisert Sist oppdatert

RALLYCROSS: For første gang på flere år skal det ikke kjøres Rallycross-VM på Lånkebanen, men rallycross-festen ble ikke avlyst av den grunn. 

RALLYCROSS: For første gang på flere år skal det ikke kjøres Rallycross-VM på Lånkebanen, men rallycross-festen ble ikke avlyst av den grunn. 

Denne helgen var det nemlig duket for den første NM-runden på banen siden 2015, og det trønderske publikumet møtte gladelig opp både i regnværet på lørdag og ikke minst i sola på søndag. 

Tok første stikk i «Store Super»

Klasse 4 forventes å by opp til en knallhard kamp denne sesongen. Jonas Dalseth Jacobsen tok første stikk.

Løpet var det første av totalt fem runder i årets NM-sesong. Det hele ble avsluttet med A-finalen i klasse 4 hvor det ventes knallhard kamp om hver eneste seier, og ikke minst om det gjeve NM-gullet.

Fra start var det DRIVEs spydspiss Knut Ove Børseth som tok kontroll over løpet, og det så lenge ut til å ende med en populær hjemmeseier. Men i det han tok fatt på alternativ-sporet ble det en snurring, og da var det Jonas Dalseth Jacobsen som kom susende opp i teten og til slutt over mål til seier. Robin Rørvik rullet inn til andreplass etter å ha kjørt seg opp fra B-finale, mens Sindre Madsen Moe tok den siste pallplassen.

Like før var det Joakim Vestli som tok seieren i klasse 3 foran Mathias Minge og Thomas Bryntesson. 

Fra B-finale til seier

Det var ingen tvil om at Petter Fuglestveit var svært fornøyd med seier.

I klasse 2 startet Petter Fuglestveit i B-finalen, men han hadde større ambisjoner enn som så. Seier i B-finalen førte frem til A-finale, og der ble det seier. En svært fornøyd Fuglestveit tok seieren foran Lasse Aaberg og Roar Presthus. 

– Dette er det villeste jeg har vært med på! For en bane, og alt klaffa - å gud så gøy, sa Fuglestveit i direktesendingen etter finaleseieren. 

Fjorårets bronsevinner og 2022-sesongens norgesmester i klasse 1 Mats Marthinsen var denne helgen suveren med seier i alle omganger før han også satte kronen på verket med seier i finalen. Per Magne Svardal tok andreplassen foran Jonas Kløvstad.

Det sto ikke på feiringen blant rallycross-juniorene, med Markus Røsrud, Henrik Tandberg Håkonsen og Dennis Johnsen på seierspallen.

I norgescup historisk klasse var det Amund Walle og Ole Sæther som hadde vist seg som de raskest gjennom de innledende omgangene, men i finalen ble det trøbbel. Duoen snurret fra ledelse etter et par svinger, og selv om de kom seg videre glapp begges seierssjanse allerede der. Geir Paulsen tok seieren foran Walle og Bjørn Egil Dalen.

Markus Røsrud tok i fjor norgescup-tittelen i juniorklassen, og etter å ha vært rask hele helgen ble det også seier på første forsøk i 2024. Røsruds seiersrop var det nok ingen i nærheten av Lånkebanen som ikke fikk med seg, inkludert Henrik Håkonsen og Dennis Johnsen som ble nummer to og tre. 

I tillegg til NM og Norgescup ble det kjørt en egen Supercar-klasse med tre biler til start. Det var Kim Roar Johansen som vant foran Lars Erik Sørlie og Morten Lerdahl. 

Parc Fermé kommer tilbake med mer fra sesongåpningen på Lånkebanen

Powered by Labrador CMS