Rebecca (22) lar seg ikke skremme etter voldsom rundvelt

Et knekt ribbein til tross – Rebecca Nilssen Aamodt er klar på at hun vil tilbake bak rattet igjen etter de voldsomme rundkastene under Landskampen i bilcross.

Publisert

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Foto: Glenn Thomas Nilsen

Det gikk et sus gjennom publikum etter det de ble vitne til i den første runden i B-finalen i dameklassen under den populære Landskampen på Momarken. Med sin Volkswagen Golf skulle Rebecca Nilssen Aamodt fra Fosser klatre oppover i feltet på langstrekken etter alternativsporet i første sving, da hun fikk en kilevink på høyre bakside og slo rundt nesten fire ganger.

Etter flere voldsomme rundkast opp i luften ble finalen umiddelbart rødflagget, og helsepersonellet stormet umiddelbart fram til vraket.

Som vanlig er sikkerheten god i motorsport, og Aamodt kunne slippe unna med skrekken og et knekt ribbein etter det som fra utsiden så langt alvorligere ut.

– Det føltes helt forferdelig. Det var veldig skremmende der og da, men jeg er veldig glad jeg hadde hjelm og HANS-krage, sier Rebecca til Parc Fermé.

Hun fikk raskt tilsyn i ambulansen på banen, og innrømmer at hun føler seg mørbanket. Hun er søster av rallycrossfører Robert Aamodt, og har selv kjørt rallycross junior tidligere, men slike opplevelser har hun hittil vært skånet for.

– Det er den verste smellen jeg har vært borti. Jeg har ikke hatt noen slike tidligere, sier 22-åringen.

Men hun er vokst opp med motorsport i blodet og gir seg ikke med det første, selv om kroppen føles litt redusert de første dagene etter rundvelten.

– Jeg håper å være tilbake bak rattet snart. For jeg kommer nok til å kjøre igjen, selv om jeg kanskje blir litt nervøs i begynnelsen, innrømmer Aamodt.

LES OGSÅ: Konkurrentene stiller opp med kronerulling etter branninferno

Powered by Labrador CMS