Revnet taket i stygg DTM-krasj - klatret uskadd ut av bilen

Audi-profil Rene Rast måtte likevel til sykehus, selv om kroppen klarte seg vesentlig bedre enn bilen.

Publisert

Heftige scener utspant seg i den andre løpshelgen og tredje runden av DTM på Lausitzring denne helgen. Og det var regjerende DTM-mester Rene Rast det skulle gå hardest utover.

Heftige scener utspant seg i den andre løpshelgen og tredje runden av DTM på Lausitzring denne helgen. Og det var regjerende DTM-mester Rene Rast det skulle gå hardest utover.

Det kryr ikke akkurat av rullinger i baneracinger, men når det først skjer, så skjer det gjerne av det heftigste slaget. I videoen over kan du se hvordan Mattias Ekströms lagkamerat i Audi Sport og tidligere DTM-kollega får en kilevink og hekter på gresset før han slår rundt.

Ikke bare går det heftig for seg i selve landinga, men når smellen er over så ser man hvordan taket bare har revnet av resten av chassis-konstruksjon på disse særegne racingbilene, og man ser hvordan Rast i ren limbostil må lirke seg ut av cockpiten etterpå.

Med ansiktet full av gress og jord så alt til å være relativt OK ut, selv om Rast ble sendt til sykehus for en sjekk - noe vi har sett et par tilfeller av også fra Rally Portugal denne helgen, for dem som følger med på det.

– Jeg føler meg overraskende fin og har ingen smerter. Som vi ser på bilen på er den veldig sikker, skal Rast ha sagt før han ble sendt til legesjekk.

Bilen ble såpass ødelagt i krasjen at han ikke kan restarte løpet som kjøres søndag. For Audi er likevel det menneskelige aspektet enda viktigere når de ser hvor brutalt det gikk for seg.

– Løpsresultatet er i andre rekke for oss. Det viktigste er at det ikke skjer noe med førerne våre i slike ulykker. Samtidig vår vi bevist igjen hvor sikre disse DTM-bilene er og hvor sikker vår Audi RS 5 DTM er, sier Audi Sport-sjef Dieter Gass.

Powered by Labrador CMS