Så kom Siverts store revansje etter at han ble fratatt EM-gullet

Fire år etter at pappa Stein ble norgesmester, sikret sønnen Sivert Svardal samme tittelen i en alder av 18 år. Og det er flere grunner til at dette gullet blir ekstra spesielt.

Publisert

For det var i 2014 at Stein Svardal sikret NM-gullet i Supernasjonal klasse 2 med en Mazda RX7, nettopp på samme bane - Gardermoen Motorpark - som også var vertskap for årets NM-finale i rallycross.

Sivert Svardal sikret NM-tittelen i Supernasjonal klasse 2, mens Ben-Philip Gundersen vant A-finalen på Gardermoen. (Foto: Simen Næss Hagen)

For det var i 2014 at Stein Svardal sikret NM-gullet i Supernasjonal klasse 2 med en Mazda RX7, nettopp på samme bane - Gardermoen Motorpark - som også var vertskap for årets NM-finale i rallycross.

Når vi nå skrur klokka fire år fram igjen, og bytter ut RX7 med RX8, så står sønnen Sivert klar på startplata i finalen - vel vitende om at det er førstemann til mål av ham, Daniel Holten og Jan Emil Wilsberg, som tar NM-gullet.

Holten punkterte

Wilsberg hadde dog kun kvalifisert seg til B-finale, uten å rykke opp til A-finale, og da var det kun Svardal versus Holten igjen - akkurat som vi har sett ved flere anledninger også i EM.

I finalen var det Ben-Philip Gundersen som vant foran Sigurd Erik Egeland. Førstemann til mål av Svardal og Holten ble førstnevnte, da Holten punkterte og dermed ble hektet av gullkampen midtveis i finalen.

– Dette var bare helt rått. Å klare å toppe en så bra sesong med å bli norgesmester er skikkelig gøy, sier Svardal til Parc Fermé på klassisk energisk vis.

Motorhavari

18-åringen markerte seg i sommer som en energibunt da han mot alle odds og forventninger klinte til med det som alle trodde var et EM-gull i Touringcar ved å bli nummer to i finalen i Höljes.

En måned senere kom dommen om at han hadde spor av feil bensintype i tanken under løpet, og dermed ble han utelukket fra løpet - og mistet også EM-gullet som følge av poengtapet. Å kjempe i toppen i NM var gulroten for å motivere seg til resten av sesongen.

– Ja, dette var en skikkelig deilig revansje etter nedturen i sommer. Vi startet helgen på verst mulig måte ved å rase motoren på treningen. Heldigvis hadde vi med reservemotor og et team som skiftet den i en rekordfart. Så det var ikke jeg som vant NM-gullet. Det var hele teamet. Ingenting hadde vært mulig uten alle de som hjelper meg, sier sørlendingen.

Og gullet til pappa sitter også friskt i minnet.

– Dette var ordentlig stort, og spesielt gøy at det skjedde på samme bane som pappa ble norgesmester selv i 2014, sier Sivert.

Powered by Labrador CMS