Så mye dominerer Oliver i sin første sesong med firehjulsdreven rallybil

Verken i Latvia eller i USA er det noen tegn til «læreår». Ingen klarer å hamle opp med farta til Oliver Solberg.

Publisert

Det viser i alle fall de individuelle etapperesultatene etter at Oliver Solberg sist helg gjennomførte sin fjerde runde i det amerikanske rallymesterskapet - samtidig som han helgen før sikret tittelen i det latviske mesterskapet ved å dominere Rally Estland.

Oliver Solberg. (Foto: Oliver Solberg Media Office)

Det viser i alle fall de individuelle etapperesultatene etter at Oliver Solberg sist helg gjennomførte sin fjerde runde i det amerikanske rallymesterskapet - samtidig som han helgen før sikret tittelen i det latviske mesterskapet ved å dominere Rally Estland.

Selv om den norsk-svenske 17-åringen har stått over to av de amerikanske rundene, så er det fortsatt tre løp å gjøre det på. Det ene krasjer riktig nok med det latviske mesterskapet, som har ett løp igjen på kalenderen.

LES OGSÅ: Sensasjonell EM-seier for Oliver: – Den største dagen i mitt liv

Latvisk mester

– Det blir fint å kjøre i Latvia. Der er det ikke noe press, og det er et fint sted å vise seg fram. Vi får se hvordan det går. Det er mye jeg må lære meg, sa Oliver Solberg til Parc Fermé første nyttårsdag i år, da han kunngjorde R5-planene.

Men om 2019 skulle være et læreår, så er læringskurven bratt som en skiflyvningsbakke. I Latvia har han vunnet fire av fem løp, vært raskeste R5-bil i samtlige løp og kun blitt slått av én WRC-bil totalt i ett av løpene.

I USA har han hatt noe mer uflaks på totalresultatene hvor han for eksempel sist helg hadde mye problemer med dekkene og også opplevd andre tekniske problemer som har spolert gode toppresultater. Likevel er han nummer tre i USA, til tross for at han har stått over to av løpene.

LES OGSÅ: Så satt den – emosjonell Subaru-seier for den yngste generasjon Solberg

Vinner over halvparten i USA

Oliver Solberg dominerte fullstendig under Rally Estland, som i tillegg til å være en testrunde før Rally Finland også inngikk i det latviske mesterskapet. (Foto: Oliver Solberg Media Office)

Prestasjonen og farten til 17-årige Solberg vises først og fremst på antall etappeseire, selv om det ikke er nødvendigvis etappeseierne isolert sett som gjør deg til en mester.

For med sin Subaru WRX STI i statene har han vunnet 28 av 52 etapper han har kjørt, en uttelling på 53 prosent av samtlige etapper. Dekkproblemer spolerte en klar seiersmulighet sist helg under New England Forest Rally, men han vant likevel 10 av 13 etapper dette løpet.

Samme dominanse vises altså i Latvia hvor han har vunnet 20 av 40 etapper, en uttelling på 50 prosent, altså halvparten av alle etapper. I tillegg har han vært i løpets ledelse i 28 av etappene. Før finaleløpet Lõuna-Eesti Ralli i slutten av august har han scoret hele 80 poeng mot Valeriy Gorbans 38 poeng, hvilket gjør det umulig å ta igjen mesterskapsledelsen.

Powered by Labrador CMS