Så mye raskere går det i den råeste rallycross-klassen på lynraske Höljes

Volkswagen-gutta, anført av Petter Solberg, mener virkelig alvor av farta de har vist under fritreningene i Höljes.

Publisert

Årets store rallycrosseventyr, og det store høydepunktet for både førere og tilskuere, er igang for fullt. Fredag ble det kjørt innledende omganger i Super 1600 og RX2, samt fritrening for Supercars-gutta både i VM og EM.

Årets store rallycrosseventyr, og det store høydepunktet for både førere og tilskuere, er igang for fullt. Fredag ble det kjørt innledende omganger i Super 1600 og RX2, samt fritrening for Supercars-gutta både i VM og EM.

Det er blitt sagt i forkant at det i år kommer til å gå raskere enn noen gang ute på banen. Det er også, fra uoffisielt hold riktig nok, blitt sagt at Oliver Solberg har satt rekord på banen i de dype svenske finnskoger under test tidligere i år, men under VM-runden på Hell kunne Petter Solberg konstatere overfor Parc Fermé:

– Joda, Oliver har vært nede på tida mi, han. Men jeg kan love deg at i år kommer det til å gå enda fortere.

LES OGSÅ: Dette er drikkeleken du bør gjennomføre hvis du er i Höljes

1,5 sekund bedre enn rekorden

Og spydebergingen mener tydeligvis alvor. Med tiden 41,497 er han nærmere 1,5 sekund raskere enn sin egen rekord fra 2015. I fjor var det såpass fuktig i Höljes, på banen altså, at det ikke var muligheter til å måle styrkeforholdet fra tidene året før.

Nå er vi derimot blitt vitne til en utvikling av biler og førere som virkelig er til å heve øyenbrynene av. Og det er Volkswagen og PSRX som har satt standarden enn så lenge, anført av Petter Solberg. En periode var han over halvsekundet foran lagkamerat Johan Kristoffersson. Men etter endt treningskjøring kjørte Johan seg ned til 41,795, 29 hundredeler bak sin norske teamkompis.

Petter Solberg med et hopp av det spektakulære slaget under treningen i Höljes fredag. (Foto: Simen Næss Hagen)

– Johan ser jo på dataen hvor jeg henter det, vet du, så han lærer fort må jeg si, sa Petter til Parc Fermé med et glimt i øyet, like før treningskjøringen var over.

LES OGSÅ: Espen (23) sin nye vinnerdoning med en snert av Martin Schanche

Bakkerud like bak

Og ble Andreas Bakkerud parkert fullstendig av VW-gutta, sa du? Neida, ikke helt. Bergenseren er «best of the rest» på tredjetid med tiden 42,175, 67 hundredeler bak landsmannen.

For sammenlikningens skyld satte Mattias Ekström i 2014 bestetid i finalen med tiden 43,375. Da må vi ned på 21. plass av Supercar-tidene, EM-klassen inkludert. Der ligger nordmannen Alexander Hvaal med tiden 43,468. Det er 1,97 sekunder bak den foreløpige banerekorden til Petter. Med andre ord er det ingen som skal si at utviklingen har gått sin gang og vel så det i internasjonal rallycross.

Powered by Labrador CMS