Satset alt og endte med avkjøring: – Vi kom ikke hit for å bli nummer tre

Ole Christian Veiby ofret alt og litt til for å ta andreplassen i WRC 2. Det ble en kostbar affære.

Publisert

Nordmannen måtte bryte på den nest siste prøven av løpet. På dette tidspunktet hadde han tredjeplassen i sin hule hånd, men det var ikke noe 22-åringen fra Kongsvinger så seg spesielt fornøyd med.

Ole Christian Veiby. (Foto: @World / EVEN Management)

Nordmannen måtte bryte på den nest siste prøven av løpet. På dette tidspunktet hadde han tredjeplassen i sin hule hånd, men det var ikke noe 22-åringen fra Kongsvinger så seg spesielt fornøyd med.

Han ville høyere opp, og hadde bygd opp godfølelsen gjennom helgen til at han mente han hadde dette tempoet inne. Han hadde 12,5 sekund opp til russeren NIkolay Gryazin, et forsprang han mente han kunne kjøre inn på søndagens totale 51 kilometere med fartsprøver.

– Kjedelig, men vi prøvde!

Men viljen ble for mye. Og det gikk til slutt over stokk og stein, bokstavelig talt for Veiby, som kjørte i filler bakhjulet da laddet maks, og litt til.

– Vi kom i en høyresving og kuttet nok litt for lite. Da havnet vi i steden i løsgrusen og slo i en stein på siden av veien. Så det var det. Det var lite vi kunne gjøre etterpå da hjulopphenget var ødelagt, sa en skuffet men fattet Ole Christian Veiby etter Rally Korsika.

Han innrømmer at han satset alt på å kjøre seg opp en plass. Og i stedet for å sikre 15 poeng og tre av tre pallplasser, i jakten på tre ekstra poeng, så ble det altså smultring i sammenlagtstillingen for Veiby og kartleser Jonas Andersson.

https://parcferme.no/rally/ole-christian-tenker-lop-for-lop-framfor-mesterskapet/

– Vi ga absolutt alt. Vi kom ikke hit for å bli nummer tre. Skulle vi ha den andreplassen, så var vi nødt til å satse. Det gjorde vi, for andreplassen var absolutt innen rekkevidde. Det er kjedelig når det ikke går, men vi prøvde, sier Veiby rakrygget.

Portugal neste for Ole Christian

Han beholder fremdeles ledelsen i WRC 2-mesterskapet. Han er den eneste som har fullført to WRC 2-runder på pallen i år, før sirkuset nå reiser over Atlanterhavet for å ta fatt på Argentina og Chile.

Deretter venter løp som Portugal, Italia, Finland og Tyskland, hvor det er ventet å se et mer jevnt og styrket startfelt i WRC 2-mesterskapet.

Det er allerede klart at Veiby kjører neste løpet sitt i Portugal, som går i midten av mai. Her skal han fortsatt kjøre en privatdriftet Volkswagen Polo GTI R5.

(Foto: Red Bull Content Pool)
Powered by Labrador CMS