Sensasjonell EM-seier for Oliver: – Den største dagen i mitt liv

Oliver Solberg parkerte hele europaeliten på første forsøk.

Publisert

Det har ligget i kortene helt siden kvalifiseringen på onsdag. 17-årige Oliver Solberg har til tross for sin kortvarige erfaring i firehjulsdreven bil vist et enormt tempo med sin Volkswagen Polo R5 som kunne utfordre de aller beste førerne i Rally-EM.

Oliver Solberg og Aaron Johnston kunne klatre opp på taket og konstatere at totalseieren var deres etter den 13. fartsprøven i Rally Liepaja. (Foto: FIA ERC)

Det har ligget i kortene helt siden kvalifiseringen på onsdag. 17-årige Oliver Solberg har til tross for sin kortvarige erfaring i firehjulsdreven bil vist et enormt tempo med sin Volkswagen Polo R5 som kunne utfordre de aller beste førerne i Rally-EM.

Ettersom det latviske løpet Rally Liepaja også kjøres i europamesterskapet skulle Solberg nå måle krefter med de permanente EM-førerne, og han satte like gjerne skapet på plass med 10 etappeseier på 13 fartsprøver og en seiersmargin på 22,7 sekunder ned til den profilerte russeren Alexey Lukyanuk.

– Helt utrolig! Et så perfekt løp! Ok, noen etapper var ikke like bra der jeg tok det for pent. Men jeg gjorde det jeg skulle gjøre hele helgen. Gå flat-out og vinne etapper. Dette er en største dagen i mitt liv. Jeg er så glad, sa en strålende fornøyd Solberg da seieren var et faktum etter søndagens 13. og siste fartsprøve.

Brynildsen tok seg opp søndag

Dermed fortsetter Solberg seiersrekken i det latviske mesterskapet, samtidig som han har fått smaken på enda et mesterskapsnivå ved siden av hans amerikanske rallysatsing med Subaru i USA. Der har han også sanket sin første seier, samtidig som han nå har sin første EM-seier ved siden av dominansen i Latvia.

Samtidig er det verdt å nevne at Eyvind Brynildsen har gjort sakene sine bra denne lørdagen med litt bedre startposisjon enn fredag. Han har ligget jevnt innenfor topp 10-tider, og til tross for tidstapet som ble påført fredag så endte Brynildsen på en 10. plass, 3:19,6 bak Solberg.

Tett norsk kamp i juniorklassen

Men i juniorklassen skulle det også bli tett duellering. Estiske Ken Torn var i en klasse for seg i sin Ford Fiesta R2T, mens det skulle bli et norsk oppgjør om andre- og tredjeplassen mellom Sindre Furuseth og Steve Røkland, begge to i hver sin Peugeot 208 R2.

Og Furuseth trakk til slutt det lengste strået, 15 sekunder ned til Røkland etter sistnevnte også fikk en 10-sekunders tidsstraff.

– Jeg syns dette er et bra resultat, og det er fortsatt kamp om mesterskapet, sa Furuseth etter siste fartsprøve.

Powered by Labrador CMS