Carlos Sainz seier i Singapore er noe avd et vi får se i den nye sesongen av Drive to Survive.

Drive to Survive:

Sesong 6 byr på ny spenning - uten Max Verstappen i monitor

2023-sesongen i Formel 1 var ikke den mest spennende i sportens historie. Da er det fint å ha Drive to Survive som kan dramatisere det meste.

Publisert Sist oppdatert

FORMEL 1: Man vet at Formel 1-sesongen nærmer seg med stormskritt når testingen i Bahrain er i gang, og ikke minst når årets sesong av Drive to Survive kommer ut på Netflix. Sesong seks av den etterhvert godt kjente serien blir tilgjengelig på fredag, og vi har fått et tidlig innblikk. 

FORMEL 1: Man vet at Formel 1-sesongen nærmer seg med stormskritt når testingen i Bahrain er i gang, og ikke minst når årets sesong av Drive to Survive kommer ut på Netflix. Sesong seks av den etterhvert godt kjente serien blir tilgjengelig på fredag, og vi har fått et tidlig innblikk. 

Man må godta et visst premiss for å se på Drive to Survive. Ting presenteres i tilfeldig rekkefølge, det er enkelte team og førere man ikke skulle trodd var med i sporten og enkelthendelser kan dramatiseres til det ekstreme. Men så lenge du er med på leken er Drive to Survive verdt en titt også i år. 

Noe mangler

Med det sagt er det nok av kjedelige øyeblikk i løpet av sesongens ti episoder. Det oppleves eksempelvis unødvendig med to episoder om Alpines sesong hvor en av de handler om å virvle opp det gamle uvennskapet mellom Esteban Ocon og Pierre Gasly.

I andre episoder får vi derimot se glimt fra historiene det er verdt å fremheve fra 2023-sesongen, men det mangler likevel litt. Vi får se Aston Martins opptur i starten av sesongen, men ikke så mye om den tilsvarende nedturen. Og oppi det hele mangler *den* kvalifiseringen i Monaco hvor Alonso neeeesten tok pole position. Vi får også et fint innblikk i McLarens imponerende comeback, men hvorfor ikke inkludere Oscar Piastris sprintseier i Qatar?

Jeg savner også noe jeg mistenker at ikke flertallet av seerne gjør, nemlig mer Max Verstappen i monitor. Det er naturlig å fokusere på andre historier for å vise frem sporten som mer spennende enn den kanskje har vært det siste året, og det er ikke sånn at man later som at han ikke dominerte sesongen, men det blir litt kunstig å ikke vie mer tid til mannen det tross alt har handlet om i 2023 med et enormt antall rekorder brutt. 

Høydepunktene

Ingen Drive to Survive uten Daniel Ricciardo.

Samtidig står det de har fokusert på hos Red Bull-familein, nemlig Daniel Ricciardos retur til griden med tilhørende dokumentasjon av øyeblikket på Silverstone hvor han får beskjeden om at AlphaTauri-setet blir hans som et tydelig høydepunkt fra årets sesong. Dette fortsetter å spille opp mot presset som ligger på Sergio Perez i Red Bull kommende sesong, ikke minst med tanke på hvor involvert Christian Horner selv er i det som skjer rundt Ricciardo.

Heldigvis vies det også tid til den eneste seieren tatt av en fører utenfor Red Bull, nemlig Carlos Sainz seier i Singapore. At Mercedes vs. Ferrari bygges opp med kampen om andreplassen i konstruktørmesterskapet passer også bra med tanke på fremtidens hendelser.

Serien inkluderer naturlig nok ingen ukjente innblikk i det Formel 1-paddocken egentlig er oppheng i om dagen, nemlig Lewis Hamiltons sjokk-overgang til Ferrari. Likevel fokuseres det på at Hamilton ikke opplever at hans tanker om bilens utvikling ikke blir hørt, og selv om det i årets Drive to Survive-sesong ender med at briten forlenger med Mercedes vet de fleste som er på at den gleden ble kortvarig. 

Drive to Survive kommer ut i ti deler på Netflix fredag 23. februar.

Powered by Labrador CMS