Shakedown: Tett i toppen uten trussel fra de norske førerne

Finsk bestetid på oppvarmingen mens Andreas Mikkelsen var drøye to sekunder foran Mads Østberg.

Publisert

Andreas Mikkelsen. (Foto: @World/EVEN Management)

Andreas Mikkelsen. (Foto: @World/EVEN Management)

Mens det gås i tog og spises is og pølser her hjemme i Norge, er det nordmenn med litt andre arbeidsoppgaver i Portugal denne helgen.

Omsider er Mads Østberg tilbake i manesjen igjen siden Rally Sweden i februar, og Andreas Mikkelsen er også oppskriftsmessig med som fabrikkfører Hyundai.

Og det er Mikkelsen som er best av de norske på oppvarmingen før det hele braker løs på rallycrossbanen i Lousada torsdag kveld.

I topp er det Jari-Matti Latvala som ruver høyest på shakedown med tiden 3:03,5, syv tideler foran Andreas Mikkelsen som kjørte inn til en femtetid.

– Nå føler jeg at bilen passer kjørestilen min mye bedre. Vi var raske i Argentina, og jeg håper å fortsette med de nfølelsen her. Målet mitt er å kjempe med Ogier, Neuville og Tänak som ligger foran meg i mesterskapet, er Mikkelsen uttalelse på sosiale medier etter shakedown.

Mads Østberg kjører Citroëns tredjebil denne helgen, men måtte ta til takke med en 11. tid, 2,9 sekunder bak Latvala og 2,2 bak Mikkelsen. Han er dog ikke dårligste Citroën, ettersom Craig Breen var den svakeste av de 13 fabrikkførerne som stiller til start denne helgen.

Samtlige team stiller med fullt mannskap. Hyundai stiller med fire biler ettersom Dani Sordo og Hayden Paddon skal kjøre syv løp hver mens kalenderen totalt har 13 VM-løp.

Powered by Labrador CMS