Sikret årets første poeng i supercupen – tror pallen snart er innenfor rekkevidde

Det er slettes ikke alt Marius Nakken er fornøyd med fra årets første løp i Porsche Supercup. Likevel er han bedre forberedt enn noen sinne.

Publisert

Han kvalifiserte seg til en 11. plass og kjørte seg opp to plasser i det som er det siste oppvarmingsløpet for det eksklusive Formel 1-sirkuset, med merkecupen Porsche Supercup. Mesterskapett som regnes som kanskje den hardeste merkeserien i verden, der norske Dennis Olsen tok sølv i 2017.

Marius Nakken på Red Bull Ring forrige helg.(Foto: Porsche AG / Dinamic Motorsports)

Han kvalifiserte seg til en 11. plass og kjørte seg opp to plasser i det som er det siste oppvarmingsløpet for det eksklusive Formel 1-sirkuset, med merkecupen Porsche Supercup. Mesterskapett som regnes som kanskje den hardeste merkeserien i verden, der norske Dennis Olsen tok sølv i 2017.

Nå er det Marius Nakken som er Norges flaggskip blant de «proffe» førerne, mens Roar Lindland de siste årene har regnet for å være best av amatørene, eller ProAm-klassen som de også kalles.

LES OGSÅ: «Hermetisk lukket» F1-sirkus i Østerrike: – Det er litt ubehagelig i fire-fem sekunder

Bremseproblemer

På dette tidspunktet for ett år siden er en niendeplass noe Marius Nakken ville jublet av lykke over. Nå mener 26-åringen fra Ålesund at sesongåpningen på Red Bull Ring var en sportslig sett helt middels opplevelse, og at ting kan klaffe enda bedre når sirkuset vender tilbake på samme bane førstkommende helg.

– Men det føles jo veldig bra, og det føles som jeg er tilbake der jeg var i Mexico, sier Nakken til Parc Fermé, som egentlig fikk sitt ordentlige Supercup-gjennombrudd under fjorårets finalehelg over dammen med to sterke syvendeplasser.

Grunnen til at Nakken er fornøyd med å sikre seg gode poeng på en middels helg er at det lover godt for det videre utgangspunktet, ifølge ham selv.

– Det er fint å sikre seg viktige poeng så tidlig, med tanke på at jeg hadde litt problemer med bremsene underveis i løpet. Det er ikke mye som skal til for å kjempe om tredje- eller fjerdeplassen om man har et bedre utgangspunkt for kvalifiseringen, mener 26-åringen.

Mer å gå på med oppsettet

Marius Nakken. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Mindre testing enn flere av konkurrentene gjør at Nakken mener han har mer å forske på under oppsett av bilen. Fordelen er at han har data fra alle banene fra i fjor. Nå gjelder det å få inn mengdetreningen, selv om forberedelsene er bedre enn kanskje noen sinne.

– Vi burde ha litt å gå på når det gjelder oppsettet nå. Alt på bremsene byttes, så da bør dett være det lille som mangler til helgen igjen. Jeg tor vi skal finne det siste lille på dekktrykk og bremser, sier Nakken, og konkluderer:

– Det droppet det ett til tre tideler hver runde fra å være i gruppen fra P4-P7 på grunn av bremsene. Med et godt utgangspunkt burde P4 være mulig, sier han, og viser altså til at P4 betyr fjerdeplass.

– Hva med pallambisjonene?

– Kanskje? Den kommer, den, sier han ambisiøst.

Powered by Labrador CMS