Sikret viktige VM-poeng etter dekktabbe: – Du kan jo kanskje formulere det litt fint

Det var ikke bare-bare å «sykle» seg inn til VM-poengene Eyvind Brynildsen sårt trenger i sin spontane, men forsinkede satsing i Rally-VM igjen.

Publisert

Så ble det likevel en tredjeplass i WRC 2, og med det 15 poeng som kan komme godt med når to VM-runder gjenstår, der Brynildsen i utgangspunktet er den eneste i WRC 2 som er «kvalifisert» til å kjøre resten av sesongen.

(Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool)

Så ble det likevel en tredjeplass i WRC 2, og med det 15 poeng som kan komme godt med når to VM-runder gjenstår, der Brynildsen i utgangspunktet er den eneste i WRC 2 som er «kvalifisert» til å kjøre resten av sesongen.

Mens flere av konkurrentene allerede har kjørt flesteparten av antall tilgjengelige løp, så blir det maks fire av fem tellende VM-runder for 32-åringen fra Østfold, som etter koronapausen fikk i oppdrag av Toksport WRT å plukke poeng i WRC 2-mesterskapet, eller det internasjonale R5-mesterskapet for fabrikanter og team.

I Rally Tyrkia var det kun tre startende biler i kategorien. Et svært røft rally som mange frivillig velger å stå over, men ettersom Toksport har sin opprinnelse fra Tyrkia, så var det naturlig å melde på både Pontus Tidemand og Eyvind Brynildsen. M-Sports Adrien Fourmaux utgjorde siste utfordrer om den nokså sikre pallplassen.

Brynildsen innledet løpshelgen med å være best på shakedown blant samtlige R5-biler, men innrømte at han kjørte «for fort» med tanke på at det er viktig å redusere risikoen for punkteringer og andre skader man fort pådrar seg i et så røft løp som Rally Tyrkia. Likevel skulle det bli stopp på SS3 lørdag morgen.

Eyvind Brynildsen. (Foto: @World)

– Vi punkterte, så vi måtte bytte hjul. Men etter at vi hadde gjort det, så viste det seg at det ble skrudd til skjevt. Så det datt av, forklarte Brynildsen til Parc Fermé etter SS3.

Og det satt langt inne for ham å fortelle at det var kartleser Ilka Minor som hadde stått for denne delen av dekkskiftet.

– Det er ei som er lei seg her nå, men du kan jo kanskje formulere det litt fint, legger Brynildsen til, og poengterte videre at han nå bare måtte «sykle» til mål under de fire siste etappene søndag.

Dermed røk hele lørdagen og de var i praksis ute av kampen om noe som helst - men ettersom det nå var bare tre biler i klassen, så var minimum 15 VM-poeng innenfor rekkevidde, gitt at man fullfører søndagen. 32-åringen kvitterte med å ta det pent før han avsluttet med to andretider.

– Dette har vært et vanskelig løp, men til syvende og sist må jeg bare være fornøyd. Jeg er en vanlig gutt som har en vanlig jobb, og jeg er heldig som kan bruke helgene til å leke med de store gutta. Jeg legger ned mye jobb i være her jeg her, så jeg må si at jeg har kost meg selv om helgen var vanskelig, oppsummerte Brynildsen etter at siste etappe var over.

Powered by Labrador CMS