Kalle Rovanperä har dominert Rally-VM de siste sesongene, og nå merker han at det har sin pris.

Sjokkmelding fra verdensmesteren – Kalle trekker seg delvis ut av WRC

Presset har vært så stort på Kalle Rovanperä at han neste år velger å ta en pust i bakken.

Publisert Sist oppdatert

RALLY: Nyheten kom dagen etter at VM-sesongen i rally var over med Rally Japan som finalerunde. Der ble finnen nummer tre, men han hadde for lengst sikret seg sin andre VM-tittel på rad etter at han har dominert sportens øverste divisjon de siste to årene.

RALLY: Nyheten kom dagen etter at VM-sesongen i rally var over med Rally Japan som finalerunde. Der ble finnen nummer tre, men han hadde for lengst sikret seg sin andre VM-tittel på rad etter at han har dominert sportens øverste divisjon de siste to årene.

Men allerede i en alder av 23 år så begynner Kalle Rovanperä å merke hva som kreves for å være en toppfører på heltid i Rally-VM. Såpass at han allerede etter to år i toppen må ta et steg tilbake.

Rally siden 8-årsalderen

Det kunngjør han samtidig som kontrakten med Toyota forlenges. For intensjonen er fortsatt å holde på i mange år til.

– Vi kjøre halve sesongen i Rally-VM neste år. Hovedårsaken er at jeg har kjørt rally allerede i 15 år, noe som er veldig lenge. De siste årene har vært utrolige, men også veldig krevende både fysisk og mentalt. Det krever mye tid og energi å reise verden rundt og kjempe for mesterskapet, sier Kalle Rovanperä.

Nå ønsker han altså en pust i bakken, og lade batteriene, som han selv sier - før planen er å gi full gass i VM igjen i 2025. Det handler ikke om motivasjonen til å fortsatt holde seg på topp, men det handler mer om sin egen helse både fysisk og mentalt slik han gir uttrykk for.

– For øyeblikket nå er det fint å resette batteriene og friske opp tankene og komme tilbake på fulltid og kjempe om mesterskapet igjen med full styrke, sier 23-åringen.

Kalle Rovanperä har en forkjærlighet for drifting, og håper å gjøre mer av dette neste år.

Hinter om andre grener

Miljøskifte er også et aspekt. Han kommer ikke til å ligge på latsiden den andre halvdelen av VM-sesongen i rally han velger å avstå fra. Blant annet har Rovanperä imponert stort i flere driftingløp han har deltatt i, og han letter på sløret over at han kan tenke seg å gjøre mer av dette.

– Som dere vet så elsker jeg all form for motorsport, og neste år vil jeg har litt mer tid til overs. Mulig dere kommer til å se meg på noen driftingløp og andre kule arrangementet. Hvilke rallyløp vi kjører skal vi plukke ut senere, understreker den doble verdensmesteren.

I stedet rykker Takamoto Katsuta opp til et fulltidssete sammen med Elfyn Evans. Rovanperä blir derfor å dele bil med Sebastien Ogier.

Powered by Labrador CMS