Skoda Motorsport signerer nye førere - deriblant en nordmann

Ole-Christian Veiby blir fabrikkfører på heltid for det tsjekkiske bilmerket.

Publisert

Tirsdag presenterte Skoda Motorsport sin nye føreroppstilling for 2018 under sin pressekonferanse i Mladá Boleslav i Tsjekkia. Blant dem er norske Ole Christian Veiby, som i år har kjørt i det asiatiske mesterskapet i regi av Skoda Motorsport, samt flere WRC 2-løp for egen regning.

Tirsdag presenterte Skoda Motorsport sin nye føreroppstilling for 2018 under sin pressekonferanse i Mladá Boleslav i Tsjekkia. Blant dem er norske Ole Christian Veiby, som i år har kjørt i det asiatiske mesterskapet i regi av Skoda Motorsport, samt flere WRC 2-løp for egen regning.

Nå åpner det seg en helt ny verden når Veiby nå nomineres til å bli en fullverdig fabrikkfører for Skoda Motorsport. I tillegg fortsetter Skoda med Pontus Tidemand og Jan Kopecky, samtidig som de satser på to andre unge finner i Juuso Nordgren og Kalle Rovanperä.

– Jeg er utrolig stolt, ydmyk og glad for muligheten jeg nå får. Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier en smørblid Ole Christian Veiby i en pressemelding.

Medalje innenfor rekkevidde

Planen er å satse på WRC 2 i år, og Veiby håper han kan kjempe helt i toppen. Selv om han har lyst til å gå for gull, mener han at medalje er det han først vil sikte seg inn på.

– Rally er veldig komplekst og krever mye erfaring for å lykkes på toppnivå. Denne sesongen har jeg vist at jeg kjører fort og er god nok til å vinne løp i WRC 2. Derfor er jeg i stand til å kjempe om WRC 2-tittelen neste sesong. Samtidig tenker jeg langsiktig og stresser ikke. En medalje i WRC 2 bør være innen rekkevidde og kanskje en mer naturlig målsetting, sier Veiby. 

Veiby har hatt en eventyrlig sesong og ser på 2017 som hans store gjennombrudd bak rattet. WRC 2-seieren i Polen, to seire og sølvmedalje i NM, sølvmedalje i det asiatiske mesterskapet og hans første WRC-poeng i Rally Spania har gjort Kongsvinger-gutten enda mer attraktiv ute på rallymarkedet etter at han har gått «Andreas Mikkelsen-skolen» hos EVEN Management, under vingene til sin egen far Erik.

Veiby ble også nominert av Skoda Motorsport under Rally Wales i høst, men 20-åringen kjørte seg ut av en potensiell seiersmulighet allerede på den femte fartsprøven.

Totalt har Veiby i år 19 etappeseire og tre pallplasseringer i WRC 2.

Stolt sportssjef

Roy Snellingen, sportssjef i EVEN Management, mener dette er en stor fjær i hatten til 21-åringen etter hva som er prestert denne sesongen. Og han uttrykker sterkt at det ikke har vært noen lett vei å gå for å bli fabrikkfører for Skoda.

– Nåløyet for å få fabrikkontrakt i rally er trangt. Jeg tror det er vanskelig for folk å forstå hvor seriøs og hardarbeidene idrettsutøver Ole Christian er. De siste sesongene har han utviklet seg enormt, og det han har prestert i år er vi utrolig stolte av. Å signere fabrikkontrakt med Skoda Motorsport er noe vi har jobbet knallhardt og målbevisst mot i flere år, og vi er selvsagt veldig glade for muligheten dette gir. Hvis vi ser på historien, så har både Andreas Mikkelsen og Esapekka Lappi tidligere vært i Skoda-stallen, og begge er nå to av verdens fremste rallyførere med vinnermuligheter i VM, sier Roy Snellingen i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS