Skuffet over avgjørelsen: – Jeg syns denne er litt tynn

Andreas Mikkelsen sliter med å forstå hvorfor han ikke får kjøre Rally Portugal, selv om det svake resultatet Rally Chile spilte en avgjørende rolle.

Publisert

Det er en skuffet, men fattet Andreas Mikkelsen, som ikke vil legge skjul på hva han tenker og mener om teamets avgjørelse om å sette han på benken i forbindelse med Rally Portugal om en drøy uke.

Andreas Mikkelsen. (Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

Det er en skuffet, men fattet Andreas Mikkelsen, som ikke vil legge skjul på hva han tenker og mener om teamets avgjørelse om å sette han på benken i forbindelse med Rally Portugal om en drøy uke.

– Jeg fikk beskjed i går kveld. Jeg syns dette er skuffende. Med unntak av Chile har vi egentlig vært ganske raske i år, sier Andreas Mikkelsen til Parc Fermé.

En andreplass fra Rally Argentina og fjerdeplass fra Rally Sverige, samt to brutte løp i henholdsvis Monte-Carlo og Mexico var fasiten før den nye VM-runden i Sør-Amerika for en drøy uke siden.

– Jeg fulgte bare ordre

Svak kjøring fredag, som Andreas begrunner i blant annet en mindre vellykket gjennomkjøring og noter han slet med å stole på, førte til vanskeligere startposisjon lørdag, og etter at teamkompis Thierry Neuville krasjet stygt lørdag fikk Mikkelsen streng, streng beskjed om å ta bilen i mål.

Mikkelsen avviser også at det ikke var selve følelsen med bilen som sådan, noe han har slitt med før, som var årsaken til at han kjørte pent med svake etappetider. Godfølelsen han fikk i Argentina skal ifølge ham selv ikke være særlig ødelagt.

– Jeg gjorde som jeg fikk beskjed om. Jeg fulgte bare ordre om å ta bilen til mål, og selv om jeg kanskje kjørte litt vel rolig, så hadde det ikke spilt noen rolle om jeg var 15 eller 30 sekunder bak nestemann, sier Mikkelsen.

Kontrakt for samtlige løp

Han innrømmer at vrakingen til Rally Korsika er en avgjørelse han lettere forstår, gitt historikken med svake resultater på asfalt med Hyundai. Denne er vanskeligere å svelge for ham. Det legger han ikke skjul på.

– Hvis de mener dette er et bedre valg, så må man bare respektere det. Men denne svir. Jeg mener jeg kunne gjort en kjempebra jobb i Portugal. Det er ett av mine yndlingsløp og jeg har alltid kjørt fort der. Så jeg syns denne er litt tynn, konstaterer den norske WRC-profilen.

Han kan naturlig nok ikke kommentere detaljer og betingelser i kontrakten han har signert, som går ut etter denne sesongen. Men han bekrefter én ting:

(Foto: Helena El Mokni / Hyundai Motorsport GmbH)

– I min kontrakt står det at jeg skal kjøre alle løp. Sånn har det alltid vært.

– Nå har du mistet to løp. Vil du si det er et kontraktsbrudd fra Hyundai sin side?

– Akkurat det kan jeg ikke uttale meg om, sier 29-åringen.

Ny tillit i Sardinia

Parc Fermé har så langt ikke lykkes å få en kommentar fra teamsjef Andrea Adamo, men i pressemeldingen som ble sendt ut tirsdag forklarer han følgende om Mikkelsen.

– Vi jobber hardt med å finne ut av hvordan vi kan få Andreas sin godfølelse tilbake, og vi er sikre på at han vil takle hans neste løp, Rally Sardinia, på samme måte som han gjorde i Argentina. Når du har en line-up som vi har, og når man ser på resultatene fra Chile, så er det nødvendig å reagere raskt, konstaterer Adamo.

Mens Mikkelsen til slutt trillet inn til en beskjeden syvendeplass i Chile, havnet Sebastien Loeb på pallen og tredjeplass etter en spennende kamp mot regjerende verdensmester, landsmann og navnebror Sebastien Ogier. Loeb tok i tillegg fire etappeseire og kun syv sekunder skilte franskmennene i mål.

Mikkelsen og kartleser Anders Jæger-Amland kommer uansett til å reise til Portugal for å gjennomføre gjennomkjøringen av løpet som ren notetrening og forberedelse til Rally Sardinia.

Powered by Labrador CMS