Slik beskriver Dennis den enorme flytsonen som han har kommet inn i denne Formel 3-sesongen

– Alt handler jo egentlig bare om «learning by doing», sier Dennis Hauger om sin egen utvikling på sesongen kontra konkurrentenes.

Publisert

Én kardinalfeil er blitt gjort. Resten har gått av seg selv. Og det mye takket være den feilen man skulle tro ble glemt like raskt som den kom.

Dennis Hauger. (Foto: Prema)

Én kardinalfeil er blitt gjort. Resten har gått av seg selv. Og det mye takket være den feilen man skulle tro ble glemt like raskt som den kom.

Smellen i Spania, der Dennis Hauger havnet rett i siden på Matteo Nannini i et avgjørende øyeblikk hvor målet var å ta ledelsen og sin første seier i Formel 3. En andreplass føltes ikke godt nok der og da, men i stedet endte det med null poeng til begge. 

– Jeg føler jeg har fått god kontroll på når jeg ikke trenger å ta noen unødvendige sjanser, og når jeg virkelig trenger å gå på litt, sier Dennis Hauger til Parc Fermé.

Gode Schumacher-tips

Det er gått i underkant av en uke siden han leverte kanskje din beste løpshelg totalt sett i karrieren noen sinne. 49 poeng ble sanket, og mesterskapsledelsen ble økt til 41 poengs forsprang ned til danske Fredrik Vesti, fordelt på én pallplass av hver valør. Han sier ikke rett ut at han har sluttet å telle seire, men seks pallplasser på ni løp og en solid mesterskapsledelse veier ekstremt tungt.

– Man vil jo alltid vinne. Det er ikke det. Men først og fremst er det jo sesongen jeg vil vinne, og ikke bare enkeltløp. Se på Mick i Formel 2 i fjor, da han bare hadde to seire. Jeg har vokst mye på det som fører nå og tenke litt fremover. Alt handler jo egentlig «learning by doing», som vi sier, sier 18-åringen videre.

Mick Schumacher har en høy internasjonal stjerne, ikke bare fordi han er 1 av 20 i den eksklusive Formel 1-klubben, men også fordi han er sønnen til syv ganger Formel 1-verdensmester Michael Schumacher. Mick og Dennis har etablert tett og god kontakt det siste året, naturlig nok også takket være manager Harald Huysman gode kontakt med Schumacher-familien over flere tiår.

Og råd fra Mick skader aldri. Spesielt etter krasjen i Spania.

– Vi snakket om krasjen etter det andre løpet i Spania, og det har jeg tatt med meg. Selvfølgelig er jo det noe jeg ville tatt med meg uansett, men det er kult å kunne ha en slik prat med ham. Han har jo vært gjennom dette før og har god erfaring, sier Hauger.

Advarer mot å ta ledelsen for gitt

Dennis Hauger, med startnummer 1, i tett trafikk på Red Bull Ring. (Foto: GEPA pictures / Manfred Binder / Red Bull Content Pool)

Flytsonen han nå er i minner mye om 2019-sesongen, noe han selv kjenner på. Få feil og godt med poeng gjennom hver løpshelg. Han har kommet inn i den sonen han savet i fjor.

– «Confidencen» er bare bygd opp mer og mer, og jeg føler jeg kjøremessig har god kontroll og ikke trenger å ta unødvendig risiko. Man jobber jo selvfølgelig hardt for dette, men når alt funker bra for deg, og du kan jobbe med ingeniøren som du vil, så går jo alt også bare lettere, sier han.

Mesterskapsledelsen tar han ikke for gitt. Han tar det heller ikke for gitt at de fire neste løpshelgene skal gå like «silkesmooth» som det har gått hittil. Han forbederer både seg selv og fansen på at det en dag vil kunne butte imot.

– Nå har jeg tjent mye på at jeg hadde en god uke når de som var rett bak meg hadde en ganske dårlig uke. Men det kan plutselig snu. Jeg kan ikke ha alle gode helger, jeg heller. Det er derfor jeg har «mindsetet» om å være så jevn som mulig. Jeg har fått en god ledelse, men med én dårlig helg, så kan alt være tapt slik formatet nå er blitt, advarer Hauger.

Dennis Hauger. (Foto: Red Bull Content Pool)
Powered by Labrador CMS