Slik går det når storesøster ikke vil høre på lillebror i høyrestolen

– Neeeeeei, det er tre venstre, sa jeg! Jeg sa det var tre!

Publisert

Vi gir oss ikke helt med Numedalsrally riktig enda, for det er ikke bare i NM-klassene er det er spenning om både kjøring og resultatene.

Her skjønner Helene Skau Andersen at det ikke akkurat var en femmer-sving hun hadde forberedt farten på. Lillebror Marius sukker lett oppgitt... (Skjermdump: Injection/TV Media)

Vi gir oss ikke helt med Numedalsrally riktig enda, for det er ikke bare i NM-klassene er det er spenning om både kjøring og resultatene.

For søsknene Helene (21) og Marius Skau Andersen (15) fra Spydeberg, onkelbarn til ikke ukjente Svein Roger, kjører deres første sesong i rally sammen denne sesongen, og på Numedalsrally skulle det gå vel så spennende for seg.

LES OGSÅ: Ada (21) fikk blod på tann – vil erstatte rallycross med rally

Helene og Marius Skau Andersen i deres Volvo, tidligere kjørt av Per Engseth, på SS1 i Numedalsrally. (Foto: Simen Næss Hagen)

BILDESERIE: Numedalsrally 2018

I onsdagens sending fra TV-programmet «Injection», produsert av TV Media, fikk vi se hvordan det gikk for seg inne i rallybilen når Helene kommer litt vel fort inn i en tre venstre, en sving hun hadde oppfattet som en femmer.

Og for dem som kan notespråket i rally, en treer-sving er vesentlig krappere enn en femmer.

Marius: – Tre venstre minus, nyper!

Helene: – Er det fem her?

Marius: – Neeeeeeei, det er tre, sa jeg (kjører av). Åååhhhh. Jeg sa det var tre....

Helene: – Får vi snudd her, a?

Marius: – Kan hende vi trenger hjelp, da. Jeg sa det var treer!

Hele seansen med søsknene Skau Andersen, og reaksjonene etterpå, kan dere se i videovinduet fra 21 minutter og 18 sekunder.

– Skummelt i starten

Dette skjedde inne på partiet etter motorbanen på Smådøla, hvor det sto en mengder av folk som fikk dem opp på veien igjen. Og med såpass mye snø og brøytekanter var det heller ikke noe problematisk å seile av veien i godt over 120 kilometer i timen.

– Etter det så skjerpet jeg meg litt, kjørte mer "safe" og begynte å høre litt mer på hva han sa. Er det et sted jeg skal høre på lillebror, så må det jo bli i rally, sier Helene lattermildt til Parc Fermé.

LES OGSÅ: Styrketrening i armene a’la historisk rallybil under Numedalsrally

Dermed gikk ferden videre gjennom vintereventyret på Numedal, og med fullført løp så kan Helene konstaterere at kjøringen ellers gikk over all forventning.

– Eneste målet vi hadde for dagen var å komme gjennom, så vi er veldig fornøyde med det. Det å ha med seg lillebror var litt skummelt i starten, han hadde jo aldri gjort dette før, men vi samarbeidet bra, og hadde det veldig moro sammen, sier 21-åringen.

Årets rallykjøring er bare starten på en bilsportdrøm de skal få oppfylle mer av senere i år. For de gir seg ikke med det første.

– For øyeblikket driver vi å bygger en Volvo 940 Orginal, og målet er å få den ferdig til Hurumsprinten. Marius vil fortsette å lese, så vi skal prøve å få kjørt så mye som mulig framover, sier hun.

Powered by Labrador CMS