Slik høres Veronica Engan ut når notene leses på engelsk

Solberg-familien og engelsk er en kombinasjon det norske folk humrer lett over. Men inne i rallybilen går det på engelsk i fullt alvor.

Publisert

For selv om pappa Petter har fått rykte på seg for å være «ekstremt norsk» i sin måte å snakke engelsk på, så er dette også et språk som sønn Oliver har vokst opp med siden han ble født i 2001 mens pappa var fabrikkfører i Subaru.

For selv om pappa Petter har fått rykte på seg for å være «ekstremt norsk» i sin måte å snakke engelsk på, så er dette også et språk som sønn Oliver har vokst opp med siden han ble født i 2001 mens pappa var fabrikkfører i Subaru.

Og naturlig nok har 16-åringen lyttet til sin fars kartlesere, Phil Mills og Chris Patterson, og han er attpåtil så heldig at han får jobbe tett på disse to - med spesielt Phil Mills som en viktig mentor i hans rallysatsing.

Men for å få omsatt denne læringen mest mulig inne i rallybilen, så trenger Solberg også å få notene servert på engelsk. Selv om hans kartleser er norsk og heter Veronica Engan.

– Pappa hjalp meg med notene først, og for ham var det unaturlig å skrive dem ned på norsk ettersom han har hatt engelske noter i 20 år. Også bruker han veldig mye detaljer, som jeg har tatt etter. Jeg legger på mye «tight», «neat», «slow», «caution», «brake» og så videre, sa Solberg til Parc Fermé i et intervju tidligere i år.

– I tillegg har msn flere valgmuligheter mellom kartlesere ved å venne seg til engelske noter, sier Solberg, som samtidig er svært fornøyd med å ha med seg Engan både som kartleser og generelt teammedlem.

På sosiale medier har han nylig lagt ut en video hvor han selv har fokuset på at han tar igjen en bil ute på etappen. Men de fleste biter seg også merke i hvordan Engan leverer notene til Solberg. På nettopp engelsk, og kanskje en smule Phil Mills over lesingen?

Om så er det ikke helt tilfeldig.

– På første testen vi hadde så kommenterte Oliver at jeg leste litt i samme tonefall som Phil. Jeg var dog ikke forberedt på å lese engelsk da jeg kom på første testen, så det ble litt nytt for meg. Men jeg har også hatt en del tester med Kevin Abbring, så jeg hadde litt erfaring fra før. Men selv om jeg har snakket mye engelsk i dagligtalen så er det noe annet når du skal lese i høy fart, sier Engan til Parc Fermé.

Powered by Labrador CMS