Slik reagerer norske Formel 1-fans på Monza-kontroversene

Genistrek fra Mercedes eller taktisk bommert fra Ferrari? Meningene er delte.

Publisert

Det var uten tvil mange som håpet og forestilte seg Kimi Räikkönen-seier på Monza sist helg, 5,5 år siden han sist sto på toppen av podiet.

(Foto: Wolfgang Wilhelm)

Det var uten tvil mange som håpet og forestilte seg Kimi Räikkönen-seier på Monza sist helg, 5,5 år siden han sist sto på toppen av podiet.

Og med Sebastian Vettel ute av tetstriden etter første runde, hvilte seiersansvaret kun på Räikkönen fra Ferraris side etter at han for det meste har spilt annenfiolin for Vettel ettersom sistnevnte kjemper om VM-tittelen.

Reaksjonene var derfor umiddelbart store over at Valtteri Bottas, som lå foran Kimi Räikkönen etter hans pitstop, fikk beskjed om å bremse ned sin landsmann. Årsak: Lewis Hamilton lå enda lengre bak, men fikk nå muligheten til å ta inn på Räikkönen før Bottas gikk i pit.

I mellomtiden hadde også Kimi kjørt dekkene sine voldsomt hardt, og plutselig lå alt i Hamiltons hender.

I Norge har Kimi Räikkönen generelt stor status blant fansen, men vi ville likevel ta tempen på norske fans via den populære Facebook-gruppa Formel 1 Norge for å høre hva fansen syns. Og meningene er delt. Flere kommentarer får du under annonsen:

Mikael Aasnes Torseth: – Jeg er Ferrari-fan, men synes mange Ferrari-fans glemmer fort. Ferrari har tidligere ofret Kimi slik som Mercedes i går ofret Bottas.

Arnstein Dahlen: – Tror vel egentlig Italienernes raseri bunner ut fra Hamiltons «sleivspark» for noen dager siden om at Ferrari hadde jukseknapper på rattet.

Per Rune Hansebråten: – Kimi fremstår som en stor sportsmann. Han lagde null trøbel for Ham og sikret 2 plass. Stort. Bottas bør bytte team hvis han vil vise sitt potensiale. Vettel hadde hode under armen og kan takke seg selv.

Roar Orvedal: – Saken er i grunn ganske enkel. Ferrari har i årevis blitt beskyldt for, med rette eller urette, å benytte teamordrer, juks, bli forfordelt av FIA osv osv. Dette har Ferrari og Ferrari-fans fått høre både fra andre teams fans og fra andre team. De siste årene har det stått mellom Mercedes og deres fans mot Ferrari. Tidligere har det vært Red Bull, McLaren, Williams. Og alltid har vi fått høre at det er Ferrari som har drevet med usportsligheter o.l. Men på søndag viste Mercedes at de overhodet ikke er noe bedre enn Ferrari i så måte. Så selvfølgelig vil Ferrari-fans hyle opp om dette.

Sivert Haddal: – Det er tross alt ingen regler mot teamorder, og frem til det blir innført regler mot det, vil lagene selvfølgelig bruke dette for alt det er verdt. Ja, det er kynisk og noen vil hevde, usportslig, men når det er så tett i toppen i F1 kommer man ingen vei med å være snill og grei.

Lord Arnstein Landsem: – Det kanskje mest triste oppi det hele er at Bottas i fremtiden kun kommer til å bli husket som Hamiltons lakei, på samme måte som Irvine var Schumachers lakei.

Jan Petter Pingvinen Bjerke: – Hva galt gjorde Mercedes i løpet? Skal vedde en månedslønn på at Ferrari hadde gjort det samme.

Roger Stalheim: – Heisann, gammel Kimi-fan her. Mye riktig sagt, men jeg mener at Ferrari gjorde en brøler da de tok inn Kimi for tidlig. Trist at han ikke vant det løpet og ekstra trist at en landsmann tok fra han seieren. Men det er jo bare racing.

Powered by Labrador CMS