Slik reagerte Emil (16) da han fikk kjøre GT4-Porsche for første gang

Noen ting gir mer mersmak enn andre. For Emil Heyerdahl er det liten tvil om hva som er den siste ukas beste opplevelse.

Publisert

Og det inkluderer for så vidt seieren i årets nest siste løp i Formel STCC, før det ble en annenplass i det aller siste løpet på Mantorp Park.

Emil Heyerdahl skalv av ekstase rett etter at han hadde fullført åtte runder på Vålerbanen med en GT4-klasset Porsche. (Foto: Simen Næss Hagen)

Og det inkluderer for så vidt seieren i årets nest siste løp i Formel STCC, før det ble en annenplass i det aller siste løpet på Mantorp Park.

Men Bjørkelangen-gutten Emil Heyerdahl hadde allerede sikret gullmedaljen i Formel STCC denne sesongen, og kan i så måte bare begynne å tenke på og glede seg til neste år.

Emil Heyerdahl i aksjon på Vålerbanen forrige uke. (Foto: Simen Næss Hagen)

Hva det kommer til å bli, er foreløpig ukjent. Alderen setter flere begrensninger. Selv er han klar på at han har lyst til å kjøre bil med tak på, altså en GT-racer, og det har han allerede rukket å få smaken på.

– Helt magisk

Nemlig under Bilsporttalentet forrige uke, der Emil og de andre deltakerne fikk kjøre en Porsche Cayman GT4 Clubsport. Og den som gliste mest etter å ha hoppet ut av setet, ja det var Heyerdahl selv.

– Egentlig er det umulig å forklare hva jeg tenkte mens jeg kjørte. Det var helt magisk. Å føle akselerasjonen og de rå bremsene slik at man kunne satse enda mer enn hva jeg er vant til. Men jeg «pusha» ikke over streken, for det kunne bli litt dyrt, sier Heyerdahl til Parc Fermé.

Vil på et høyere nivå

Han legger også til at crosskarttypen Speedcar også kom høyt opp på lista over artige og uvante øvelser å prøve seg på under talentkonkurransen.

Men det er GT-bil som er den store drømmen. Hva neste år vil innebære, er i midlertid usikkert. Ikke bare er det få grener med bil han får kjøre, men det skal også samles inn sponsormidler for å få finansiert dette.

– Jobben med sponsorer har startet nå. Nå er 2018-sesongen ferdig, så da er det på tide å starte igjen. Vi kan ikke si noe om planene enda, men det skal i hvert fall bli kjøring, og forhåpentligvis på et høyere nivå, sier 16-åringen.

Powered by Labrador CMS