Sliter i Sverige: – Jeg må lære meg å høre på de andre også

De kjører samme bil for samme team. Og opplever de samme utfordringene. Rally Sweden har vært alt annet enn enkelt for Henning Solberg og Eyvind Brynildsen.

Publisert

(TORSBY): Startfeltet i WRC 2 denne helgen er knallhardt, men like fullt skal samtlige nordmenn være kapable til å kjempe helt i toppen gitt CV og tidligere prestasjoner.

Henning Solberg og Eyvind Brynildsen på vei inn til service midtveis lørdag. Her diskuteres det oppsett med godt humør, store utfordringer til tross. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

(TORSBY): Startfeltet i WRC 2 denne helgen er knallhardt, men like fullt skal samtlige nordmenn være kapable til å kjempe helt i toppen gitt CV og tidligere prestasjoner.

Men to av dem er noe mer fraværende. Og begge heter Henning Solberg og Eyvind Brynildsen. Den store bommerten kom egentlig på onsdag, og nå er det ingen vei tilbake.

– Jeg må lære meg å høre på de andre også, vet du. Det er det som er problemet. Hjemme driver jeg sjøl, mens her må jeg bare stole på det Skoda har teste ut, innrømmer Henning Solberg overfor Parc Fermé.

Diff-trøbbel

Henning Solberg fra Hagfors-etappen lørdag morgen. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

Vi møter ham før service midtveis på lørdagen, og han er alt annet enn fornøyd. Utfordingen ligger i differensialene, og både Solberg og Brynildsen har de samme problemene.

Årsaken er at de onsdag måtte velge seg ut en type differensial som blir plombert og låst før løpet. Ingen frie justeringer kan gjøres dersom de opplever ubehag.

– Får jeg ikke sladd nå, så klikker jeg. Om den understyrer, eller? Det er helt krise. Det er altfor aggressive differensialer, sier Brynildsen, før han diskuterer nødløsningene videre med Henning.

For Henning er det også uvant fra forholdene hjemme i Norge fra de to første NM-rundene. Dekkene er annerledes, har én millimeter kortere utstikk, og bare det utgjør markante forskjeller.

– Breie hjul og kortere pigger er problemet. Jeg kjører det jeg kan jeg. Jeg kjører ikke noe dårligere enn før, men tidene kommer ikke. Jævlig frustrerende, sier Solberg.

«Hårspenne-løsningen»

Eyvind Brynildsen har med Anders Kjær som en viktig teknisk mentor gjennom VM-runden. (Foto: Benjamin A. Ward / Parc Fermé)

Brynildsen forklarer med en noe spesiell metafor om hvordan de skal løse utfordringene når de ikke kan gjøre noe med differensialen. 

– Vi må rundt problemene. Hvis du er en jente, og har lyst til å lage deg ei flette, også får du ikke noe flette. Da pynter man i stedet med en hårspenne. Samme hva du gjør, så får du ikke det du vil ha. Så her er det både hårspenner og hårspray som må til. Jeg har kjørt litt Vatanen-style i dag, med et par «flick» inn, og da ble det turtallsperra og rett ut i purra, sier 31-åringen.

Powered by Labrador CMS