Sondre går «all in» i Rallycross-EM – får mentorhjelp fra verdensmester

«Polo-banden» blant norske EM-førere i rallycross kan muligens bli et begrep i år. I alle fall er Sondre Evjen klar for å gi gass for andre året på rad.

Publisert

Denne nyheten presenterte Evjen lørdag i forbindelse med et sponsortreff han hadde på hjemmebane på Fuglehaugen og Golsfjellet fjellstue. For selv om han fikk sin fullverdige EM-debut i 2019, så skal det «gunnes på» i år.

Sondre Evjen fra den franske EM-runden i fjor. Nå ser han frem til å returnere til denne banen igjen. (Foto: Jan-Kåre Rafoss)

Denne nyheten presenterte Evjen lørdag i forbindelse med et sponsortreff han hadde på hjemmebane på Fuglehaugen og Golsfjellet fjellstue. For selv om han fikk sin fullverdige EM-debut i 2019, så skal det «gunnes på» i år.

For han fortsetter samarbeidet med Kristoffersson Motorsport, teamet som driftes av rallycrosslegende Tommy Kristoffersson, forøvrig far til den doble verdensmesteren Johan Kristoffersson. Og sistnevnte skal spille en viktig mentorrolle for den unge hallingdølen i år.

– Jeg håper på et godt samarbeid med Johan. Totalt sett skal vi komme mye bedre forberedt i år, og forhåpentligvis kunne kjempe om de øverste plassene i hvert løp. Vi vil få til en mer stabil bil, og som fører trenger jeg å øke bunnivået mitt, sier en spent Sondre Evjen i en offisiell uttalelse lørdag.

Fem favorittbaner

Teamsjef Tommy Kristoffersson og Sondre Evjen under lørdagens presentasjon. (Foto: Privat)

Kalenderen er helt etter Evjens smak. Sesongen starter 17.mai-helgen på Spa-Francorchamps, som følges opp av de nordiske favorittløpene på Lånkebanen og i Höljes, før sesongen går mot slutten på franske Loheac og avsluttes på Bikernieki i Latvia.

– Om jeg kunne valgt, så er dette også de fem banene jeg ville kjørt på, konstaterer Evjen.

Lover bedre forberedelser

Han endte på en respektabel syvendeplass i debutsesongen i 2019, og kom til finale to ganger med femteplassen i Latvia som sesongbeste. Thomas Bryntesson ble beste nordmann med bronsemedalje, og han skal fortsette i sin private Volkswagen Polo. Også Sivert Svardal skal satse på europamesterskapet i en Polo.

Dermed blir det spennende å se hvordan disse tre norske gutta vil hevde seg mot resten av europaeliten. Teamsjef Kristoffersson har i alle fall stor tro Evjen, også over et lengre perspektiv. I år lover de å legge enda bedre til rette for at 21-åringen stiller så godt forberedt som mulig.

– I fjor rakk vi ikke forbedre oss som vi ønsket. Nå er det på tide å gjøre det ordentlig. Målet vårt er å gi Sondre den beste bilen i EM, og med riktige forutsetninger vet vi at han er rask. Men det handler heller ikke om å jage resultater akkurat nå, da det først og fremst er viktig å bygge Sondres plattform for hans karriere i framtiden, sier Kristoffersson.

Powered by Labrador CMS