Søren ble NM-rundens store helt etter sin knallsterke revansje

Beste nasjonalbil, beste tohjulsdrevne bil og total overlegen i klassen. Prestasjonen var langt over det Søren Snartemo egentlig kunne be om og forvente.

Publisert

Tidligere denne uken sa det bråstopp med R5-bilen, og budsjettet for den satsingen endte opp i oppretting av bil.

Søren Snartemo, her fra målgang på Årstøl-etappen. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Tidligere denne uken sa det bråstopp med R5-bilen, og budsjettet for den satsingen endte opp i oppretting av bil.

Men for både sin egen del og lokale supportere så var Søren Snartemo egentlig bare pent nødt til å stille opp på hjemmebane under Rally Sørland så lenge han hadde sin gullbil fra nasjonale klasser, en BMW M3, stående kjøreklar og fit for fight.

Herjet fra første meter

Søren Snartemo følte seg i ett med sin gamle BMW fra første meter. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Fasiten ble en knallsterk klasseseier for nasjonale klasser, og intet mindre enn fjerdeplass totalt, kun tre sterke R5-førere foran seg.

– Det fikk fælt i dag. Det gjorde det, innrømmer en lettet og glad Snartemo overfor Parc Fermé.

Da han kjente fra første meter på SS1 at han var i ett med bilen, så visste han at det om til å gå fort denne dagen. Likevel er han overrasket over at han klarte å slå førere som Anders Kjær og Tom Kristian Lien i sine forhjulsdrevne VW Golf - selv om det skal sies at Kjær hadde et stort tidstap tidligere på dagen som følge av tekniske problemer.

https://parcferme.no/rally/r5-drommen-er-over-men-soren-stiller-opp-pa-hjemmebane-likevel/

Men det var ingen over eller ved siden av Snartemo.

– Vi var jo godt forberedt med noter og alt. Men jeg kjente at BMWen satt godt allerede i første sving på SS1. Og da vi vant den etappen, så tenkte jeg at «nå må vi kline til». Det gikk jo fort til tider, og jeg hadde et par tilbud, sånn ifølge Stulen (Arne Ingar, kartleser, journ.anm.), sier sørlendingen.

Ikke motivert til mer NM

Men han lar seg ikke med. Da vi snakket med ham etter krasjen på test tidligere denne uken, så var han klar på at han nå skal lene seg tilbake og trappe ned satsingen, noe han egentlig hadde gjort fra fjorårssesongen.

Flere NM-gull mye reise og mange mål og ambisjoner oppnådd gjør at Søren ønsker å prioritere jobb og familie.

– Jeg kjenner jo på en motivasjon etter et løp som dette, i alle fall at jeg definitivt må kjøre her igjen neste år. Litt må man kjøre. Men det gir meg ikke så mye å kjøre fullt NM, lengre. Jeg har kjørt i mange år, og er ikke motivert nok til å kjøre 200 mil for å få kjørt og komme hjem sent natt til søndag, sier Snartemo.

Følg på Parc Fermé med for flere historier og intervjuer fra Rally Sørland…

Powered by Labrador CMS