Spenningsballongen punkterte, men VM-tittelen må settes på vent

«Seier mot alle odds» i samme setning som Lewis Hamilton er sjeldent passende. Ved Mexicos Grand Prix kan det sies å være tilfelle.

Publisert

Løpet startet egentlig smådramatisk med Max Verstappen og Lewis Hamilton som i intens duell i første sving falt flere plasser bakover. Og da Verstappen noen runder senere punkterte etter en aggressiv forbikjøring på Valtteri Bottas, så ble løpet til helgens storfavoritt spoliert.

Lewis Hamilton. (Foto: Steve Etherington)

Løpet startet egentlig smådramatisk med Max Verstappen og Lewis Hamilton som i intens duell i første sving falt flere plasser bakover. Og da Verstappen noen runder senere punkterte etter en aggressiv forbikjøring på Valtteri Bottas, så ble løpet til helgens storfavoritt spoliert.

Riktignok kjørte Verstappen seg opp til en sjetteplass etter at han tok et tidlig pitstop og satte på harde dekk.

Og det var nettopp de harde dekkene som skulle spille hovedrollen i strategien utover i løpet. Lewis Hamilton og Sebastian Vettel ble satt på en en-stopp-strategi av sine respektive team, mens deres teamkompiser Valtteri Bottas og Charles Leclerc fikk en to-stopp-strategi med et ekstra medium-stint før det ble avsluttet med hard.

Skeptisk til dekkstrategien

Hva som fungerte best fikk vi først sett helt på tampen av løpet. Fram til den siste tredjedelen av løpet virket det hele ganske åpent, der til og med Alexander Albon var tilsynelatende med i en potensiell seierskamp. Albon sakket etterhvert akterut, det samme gjorde også Charles Leclerc, og dermed brygget det i stedet opp til en ny, klassisk Hamilton-Vettel-Bottas-duell.

Og det endte til slutt i denne rekkefølgen. Selv om Hamilton virket stresset over dekkstrategien, og mildt sagt rimelig skeptisk til å kjøre nesten 50 runder med samme gummiblanding, mens Sebastian Vettel tok et pitstop hele 14 runder senere. Hamilton holdt ut, og det ble aldri noe angrepsforsøk mellom de tre første førerne.

– Det var en nerve i løpet, men kanskje ikke det klimakset vi hadde håpet på, oppsummerte Viasport-kommentator Atle Gulbrandsen like etter løpsslutt.

Hamilton selv setter denne seieren svært høyt, spesielt med tanke på dette er kanskje Mercedes’ svakeste bane på kalenderen hvor de er langt ifra noen forhåndsfavoritter.

Og parallelt med at Hamilton utviste sin skepsis til strategien, for så takknemlighet for at den åpenbart var den beste for hans del, så ble det også en ekstra hylles til sin faste raceingeniør Peter Bonnington som måtte stå over dette løpet av medisinske årsaker.

– Fantastisk jobb, dere! Denne her var for «Bono», sa Hamilton over teamradioen etter målpassering.

Tror Hamilton sparte dekk

Sebastian Vettel. (Foto: Scuderia Ferrari Press Office)

VM-tittelen ble dog ikke sikret, selv om han hadde muligheten. Tredjeplassen til teamkompis Valtteri Bottas satte en stopper for det. Briten mener dog at tittelen ikke er noe han tenker på før den faktisk er i boks.

– Jeg elsker racing og tar bare ett løp av gangen. Dette var et løp jeg ville finne, spesielt når det er så krevende løp for oss. Teamet finner den beste strategien så vi klarer å holde unna for Ferrari, sa Hamilton i det tradisjonelle seiersintervjuet.

Andremann Sebastian Vettel tror imidlertid Hamilton hadde mer å gå på enn hva han selv ga uttrykk for.

– Det var overraskende hvor bra de harde dekkene fungerte. Det var et tøft løp, og jeg ble hardt presset av Valtteri. Jeg tror også at Lewis cruiset igjennom andrestintet og hadde dekk igjen når vi kunne sette et angrep. Men jeg er glad, for dette var et bra løp - selv om strategien vår nok kunne vært litt skarpere, oppsummerte Vettel.

Powered by Labrador CMS