Spent før hjemmebane: – Jeg må levere om jeg har et ønske om å vinne VM

Andreas Bakkerud savner å stå side om side med Petter Solberg, men håper han alene kan skape norsk jubel på Lånkebanen på søndag.

Publisert

Han har krabbet seg opp til en tredjeplass sammenlagt, men har fortsatt et lite stykke opp til Timmy Hansen som har tatt over VM-ledelsen etter at årets fire første VM-runder er gjennomført.

Andreas Bakkerud. (Foto: FIAWorldRallycross.com)

Han har krabbet seg opp til en tredjeplass sammenlagt, men har fortsatt et lite stykke opp til Timmy Hansen som har tatt over VM-ledelsen etter at årets fire første VM-runder er gjennomført.

Det femte på kalenderen foregår altså på hjemmebane på Lånkebanen på Hell utenfor Stjørdal. Et sted Andreas Bakkerud dominerte fullstendig i 2016, men hvor han de to siste sesongene har vært nødt til å innse at Johan Kristoffersson har stjålet showene og overskriftene.

Rekordholder i andreplasser

– Uavhengig av press og forventninger, så er jo presset man legger på seg sjøl det aller største. Dersom jeg vil vinne VM, så må jeg levere til helgen. Nå har jeg tre pallplasser på rad, og er tydeligvis blitt den som har tatt flest andreplasser i VMs historie med 13 andreplasser, sier Andreas Bakkerud til Parc Fermé.

– Men du samler vel ikke på andreplasser?

– Hehe, nei. Men samtidig, når man blir eldre, så skjønner man at det også er mulig å vinne mesterskap om man blir nummer to i mange løp, sier Bakkerud, tydelig belært og inspirert av Petter Solberg som har bedt bergenseren tenke resultater overtid framfor å ofre alt for ett godt resultat.

Spesielt uten Petter

Til Trøndelag kommer det nesten 250 Bakkerud Blue-supportere. Utover dette er det ventet et femsifret antall tilskuere da det også er flere håpefulle nordmenn i både EM-klassen og i RX2-klassen.

Selv merker Bakkerud at det spesielt nå oppleves viktig og riktig av ham å melde seg på årets VM-sesong, svake økonomiske forutsetninger til tross, da han i vinter avslørte at han følte en viss plikt som nordmann å stille opp. Hadde ikke Bakkerud fått på plass sitt eget team RX Cartel, så ville årets norske VM-runde gått uten en eneste nordmann på startstreken i VM-klassen.

– Det er spesielt å være her i Stjørdal uten Petter Solberg. Jeg savner ham på startstreken, og jeg savner en nordmann til som kan være med å skape litt liv i forkant. Sammen med meg har Petter vært med på å skape gode opplevelser for fansen, sier bergenseren.

Mange husker denne disputten fra 2017, hvor Andreas Bakkerud «tar ut» Petter Solberg i alternativsporet på første runde i semifinalen. Solberg røk ut, mens Bakkerud avanserte til finale. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

– Hvordan ville VM-runden blitt uten en nordmann på startstreken?

– Arrangementet hadde fortsatt blitt bra, men kanskje ikke like mange tilskuere, og populariteten kunne dalt litt. Samtidig står rallycross som sport ganske sterkt her i Norge i både bilcross- og rallycrossmiljøet. Så det ville nok kommet mange, men det hadde nok ikke vært det samme uten å ha en norsk deltaker i VM, sier Bakkerud.

Powered by Labrador CMS