Spotterdilemma i Rallycross-VM: Full åpenhet eller fullt forbud

Det er mange meninger om konseptet «spottere» i rallycrossammenheng. Selv tenker jeg «enten eller».

Publisert

En ting er i alle fall sikkert. Rallycrossførerne har gjort seg ekstremt avhengige av en ekstra stemme på øret, og kjører nærmest kun på instinkt i blinde når man har to ekstra øyne å lene seg på. Spørsmålet er hvorvidt dette konseptet gjør rallycrossporten til en mindre oppsiktsvekkende gren enn det den er lagt opp til.

Konservative tunger vil til og med ha det til at alternativsporet bør fjernes fordi det nettopp splitter opp feltet og skaper mindre autentiske forbikjøringssituasjoner. Dog må jeg umiddelbart flagge høyt at alternativsporet er kommet for å bli. Men den hjelpen man får fra spotteren til nettopp alternativsporet, den er jeg imidlertid mer usikker på.

For rallycrossføreren har i praksis en ekstra kartleser med seg, og etter mine øyne ville det skapt et helt annen spenningsmoment i heatene om førerne nettopp ikke fikk instrukser på når det lønner seg å gå i alternativsporet. Da er det mer opp til magefølelsen og rutinen til sjåføren å avgjøre når det er klokt å gå i alternativsporet.

Månedsabonnement

99,-

3,25 kroner dagen!

Få tilgang her!

Halvårsabonnement

499,-

Under 2,75 kroner dagen!

Få tilgang her!

Helårsabonnement

699,-

Under 2 kroner dagen!

Få tilgang her!

Viktig informasjon nå i starten!
Har du allerede et abonnement fra vår forrige plattform?
Husk å sette et nytt passord under «Har du glemt ditt passord?» når du logger inn.
Dette trenger du å gjøre kun én gang, så forblir du logget inn på nettleseren du befinner deg i!
Powered by Labrador CMS