Stygge scener når Sophia (17) mister kontrollen i 276 kilometer i timen

Fem personer skadd, men alle ved bevissthet, i høydramatiske scener under klassiske Macau Grand Prix.

Publisert

Det tradisjonsrike gateløpet i Kina blir sett på som ett av de mer prestisjefylte løpene på kalenderen, spesielt i Formel 3 som er hovedattraksjonen under denne løpshelgen.

Sophia Flörsch. (Foto: FIA F3 European)

Det tradisjonsrike gateløpet i Kina blir sett på som ett av de mer prestisjefylte løpene på kalenderen, spesielt i Formel 3 som er hovedattraksjonen under denne løpshelgen.

Og det var i nettopp Formel 3-klassen at det skulle utspille seg svært stygge scener som kunne fått større fatale konsekvenser.

Som seg hør og bør måtte sikkerhetsbilen sendes ut på banen allerede under den første runden, og like etter at denne perioden var over skulle den tyske racingyndlingen Sophia Flörsch spille hovedrollen i ett av de styggeste krasjene i et formelbil-løp denne sesongen.

Sendes opp i lufta

Dataloggen skal ha vist 276 kilometer i timen i det hun fra 16. plass mister kontrollen og treffer en bil rett foran henne som er i ferd med å bremse. I høy fart sklir hun bortover asfalten før hun treffer japanske Sho Tsuboi som svinger inn i Lisboa-svingen etter et raskt parti, fra en 14. plass.

Tsuboi blir som en rampe for Flörsch der hun sendes opp i lufta og går loddrett inn i en vogn plassert bak barrieren i utgangen av svingen. I videovinduet over kan du se ulykken fra flere kameravinkler som ble fanget opp fra tilskuerplass.

Løpet ble umiddelbart rødflagget i over en time for å reparere gjerdet igjen, og litt senere på formiddagen kom seg også fram at alle involverte ved bevissthet, men har pådratt seg skader av ulikt omfang.

Flörsch skal ha pådratt seg et «kun» brudd i ryggen i det voldsomme sammenstøtet, mens Tsuboi skal ha fått lettere smerter i ryggen som skal undersøkes nærmere.

To fotografer skal ha fått pådratt seg henholdsvis hjernerystelse og lette leverskader, mens en av vaktene skal ha brukket kjeven og fått skader i ansiktet.

– Jeg vil at alle skal vite at jeg har det bra, men jeg skal opereres i morgen tidlig. Takk til FIA og teamet som tar godt vare på meg. Tusen takk for all støtte, skriver Flörsch på Twitter, som vil komme tilbake med mer informasjon senere.

Ticktum vant

17 år gamle Flörsch har i år konkurrert i det europeiske Formel 3-mesterskapet hvor hun scoret ett poeng og ble nummer 22 sammenlagt. I fjor kjørte hun det tyske Formel 4-mesterskapet hvor hun sanket to pallplasser og ble nummer 13 sammenlagt.

Oppmerksomheten rundt ulykken overskygget det sportslige fullstendig. Men det var Red Bull-junioren Dan Ticktum som vant foran svenske Joel Eriksson, begge teamkompiser for Motopark, mens franske Sacha Fenestraz Jules ble nummer tre.

Mange er også opptatt av årets F3-europamester Mick Schumacher, som også kjørte denne helgen. Han endte på en femteplass i løpet.

Powered by Labrador CMS