Super 1600-førerne superladd før EM-runden - og klinte til på første forsøk

Å kjøre på Höljes betyr mer enn noe annet for mange førere. Det kan også to av Super 1600-førerne fra Norge skrive under på.

Publisert

Fredag tjuvstartet de, ikke bokstavelig talt, løpshelgen med to av fire omganger, og taktene er riktig så lovende.

Marius Bermingrud, her i samtale med mekaniker Oskar Lund, før det braker løs på den populære Höljes-banen. (Foto: Sunniva Rudi / Parc Fermé)

Fredag tjuvstartet de, ikke bokstavelig talt, løpshelgen med to av fire omganger, og taktene er riktig så lovende.

Mest imponerte Marius Bermingrud, som med andretiden i Q2 også har sikret seg andreplassen totalt etter halvkjørt kvalifisering. For Bermingrud betyr det ekstremt mye å stille til start i Höljes for aller første gang i karrieren.

– Forventningene til dette løpet er nok nesten litt for høye, nettopp fordi det bygger seg opp en viss sult på suksess, ettersom vi har vært så nære tidligere. Selv om jeg aldri har kjørt løp her før, så er jeg jo fast bestemt på at jeg ble dyttet rundt banen her i barnevogn før jeg kunne gå, sier Bermingrud til Parc Fermé.

Finaledrømmen

Håpet er altså at Höljes kan bli hans vendepunkt og store gjennombrudd i karrieren. Han fikk smaken på suksess da han imponerte under EM-runden i Frankrike i fjor, hvor han sikret seg en sterk finalebillett.

Men det var også noe med denne pallen han en dag drømmer om. I alle fall er han klar på hvor mye det betyr å kjøre i Höljes.

– Hva vi får til sportslig er jo vanskelig å tippe akkurat nå, men en finale foran så mye kjentfolk er jo drømmen, sier den sympatiske Buskerud-gutten.

Han er ikke alene i Super 1600-klassen. Espen Isaksætre er omsider tilbake i EM-manesjen igjen, og har også åpnet godt med en sjetteplass sammenlagt etter to omganger.

Kjenner banen godt fra før

Ole Henry Steinsholt. (Foto: Sunniva Rudi / Parc Fermé)

Rett bak, på en syvendeplass, finner vi Ole Henry Steinsholt. Tredjetiden totalt i Q1 var også oppsiktsvekkende, men 14. tiden i Q2 sendte ham lengre ned på totallisten.

Men han er absolutt med i kampen. Og Steinsholt har kanskje flere runder på banen enn de fleste i klassen, selv om han er førstereis i årets Rallycross-EM.

– Jeg har kjørt mye crosskart her, og kjenner banen godt, i motsetning til de andre banene vi har kjørt på i år, sier Steinsholt til Parc Fermé, som også ikke legger skjul på at det er noe ekstraordinært å få delta i ett av de største og mest prestisjefylte rallycrossløpene på kalenderen.

– Jeg ser på Höljes som årets høydepunkt, jeg har gledet meg veldig til å kjøre her. Det er absolutt et stort arrangement, med tanke på tilskuere og atmosfære. Jeg og teamet har jobbet mye med både bilen og meg selv før dette løpet, så vi håper på en finale. Det ville jo vært helt rått, innrømmer unggutten.

I tillegg til de tre nevnte førerne er også Guro Majormoen med blant nordmennene i Super 1600-klassen. Hun er på en 19. plass totalt etter to omganger.

Powered by Labrador CMS