Supercar neste - derfor tror Sondre han kan nyte godt av all bilcrosserfaring

Oppladningen til årets EM-debut kunne knapt gått bedre for Sondre Evjen. Og bytte av bil og klasse vil neppe være en ulempe for hallingdølen.

Publisert

Snarere tvert imot, nesten, skal vi tro 20-åringen selv. For i år skal Sondre Evjen kombinere Supercar Lites i RallyX Nordic med Supercar i Rallycross-EM, og selv om bilene er ulike av seg på mange områder så er all kjøretrening gull verdt for Evjen.

Sondre Evjen. (Foto: Jan Kåre Rafoss)

Snarere tvert imot, nesten, skal vi tro 20-åringen selv. For i år skal Sondre Evjen kombinere Supercar Lites i RallyX Nordic med Supercar i Rallycross-EM, og selv om bilene er ulike av seg på mange områder så er all kjøretrening gull verdt for Evjen.

– Det er jo mye trening bare i å ligge tett oppi alle andre og lære av andres feil og slik. Også er det ikke så grådig ulik kjørestil egentlig. Jeg er spent sjøl, og banen på Silverstone tror jeg kan passe meg bra, sier Evjen til Parc Fermé.

Derfor er bilcrossen god erfaring

Kontrastene er store fra en 300-hesters sugemotor med rørrammekarosseri til en fullblods Supercar med 600 turboladede hestekrefter, men Evjen tror ikke overgangen er noen akilleshel.

Tvert imot. For han har kjørt mye bilcross i sin tidlige karriere hjemme i Hallingdal, og dermed godt vant til omstilling av alle mulige typer biler. Så med litt glimt i øyet fleiper han med at bilcrossen kanskje han gi han en lite fortrinn, om ikke annet at han nyter godt av erfaringen på mange vis.

– Jeg liker jo i alle fall å tro det. Du kjører kanskje 10 ganske så forskjellige biler med 10 forskjelligere motorer og girkasser og utveksling. Og da lærer man seg å kjenne bilen ganske godt. Så det er nok ikke nødvendigvis så dumt å ha kjørt litt bilcross da, sier Evjen.

Ledet fra start til mål

(Foto: Jan Kåre Rafoss)

I Höljes klaffet alt under søndagens løp, som teller som den andre runden i RallyX Nordic. En god start i finalen, side om side med Linus Östlund, sørget for at han kom seg godt foran og holdt ledelsen helt inn. Nå ligger han bare ett poeng bak sensasjonsgutten Thomas Holmen sammenlagt, som gikk hen og vant etter 1,5 år på sidelinjen på lørdag.

– Resultatmessig kunne det ikke gått særlig bedre, spesielt ikke etter kaoset i finalen på lørdag. Og det å lede fra start til mål gjør at seieren ikke er noe flaks heller. Jeg fikk gode starter, og det er sjeldent jeg tar Ben-Philip i startene, sier Evjen.

EM-debuten i Supercar skjer altså på Silverstone førstkommende helg. Der skal Evjen kjøre i en Volkswagen Polo driftet av Eklund Motorsport og levert av Kristoffersson Motorsport. Han håper selv han kan bli klassens overraskelse ved siden av de etablerte førerne.

– Ja, det er veldig åpent, og av de soleklare favorittene så er det vel Robin Larsson og Thomas Bryntesson. Det hadde vært kult om jeg klarte å være helt der oppe, sier Evjen.

Powered by Labrador CMS