Tim Liljegren har hundretusenvis av følgere og er en av Sveriges mest populære idrettsprofiler på sosiale medier, uansett idrettsgren. Nå har han sikret seg en norsk kartleser, nemlig Sunniva Rudi.

Svensk rallystjerne henter norske Sunniva som kartleser

Publisert

RALLY: Det er få forunt å kalle seg «rallyinfluenser», men det kan stockholmsgutten Tim Liljegren absolutt gjøre sammen med sin gule Volvo 240.

RALLY: Det er få forunt å kalle seg «rallyinfluenser», men det kan stockholmsgutten Tim Liljegren absolutt gjøre sammen med sin gule Volvo 240.

Med innholdet han produserer fra sin rallykarriere når han ut til hundretusenvis av mennesker, og med det lever han faktisk av rallykjøringen helt og holdent - både til sin egen lønn og driftsbudsjett for å kjøre rally.

Denne uken har han sluppet en nyhet som absolutt treffer norske rallyfans også. For nå har han sikret seg en norsk røst fra høyrestolen når han nå tar med seg numedalsjenta Sunniva Rudi i høyrestolen. Hun er kjent for å lese for sin storebror Heine i Rally-NM - og skal nå kombinere det med med det svenske mesterskapet.

– Jeg var på jakt etter en ny kartleser, og har lenge tenkt at jeg ønsket å ha med en jente. Så kom jeg over en onboard-film fra Heinde, og jeg syns hun leste veldig bra. Så da bare sendte jeg henne en melding for å høre. Og hvorfor ikke like gjerne ha en norsk «tjej»? Jeg syns hun var både dyktig og seriøs, sier Tim Liljegren til Parc Fermé.

Ettersom de skulle skrive egne noter så kjørte de formelt som K-bil under sprinløpet Simrishamnsmixen forrige uke som deres første oppdrag sammen, og samarbeidet så ut til å fungere klokkereint fra første meter (se video lenger ned i saken).

Til vanlig leser Sunniva Rudi for sin storebror Heine i deres Peugeot 206, her fra Numedalsrally tidligere i vinter.

Kombinerer med storebror

For Sunniva blir dette også nye og spennende utfordringer å håndtere. Og det blir mange runder for henne, der det kun er finalerunden Rally Hedmarken som kolliderer med SM. Naturlig nok blir dette en utfordring hun gleder seg veldig til.

– Jeg leser «omvendt» noter, i forhold til typiske svenske noter. Altså at graderingen kommer før venstre/høyre. Gjennom testen brukte vi kun norske ord og uttrykk i notene. Med unntak av ett ord, som var at jeg måtte lese «ladda», eller noe sånt, i stedet for låve. ler Sunniva overfor Parc Fermé.

Og dette tenker 24-åringen fra Rødberg om å kombinere to mesterskap med to helt ulike førere. For hun fortsetter å prioritere lesingen for storebror, der de er med for alvor og kjemper om NM-gullet i den største klassen i Norge, i klassen for eldre tohjulsdrevne biler.

– Det blir spennende å kombinere SM og NM med to dyktige sjåfører! Selvfølgelig har de forskjellige kjørestiler med vidt forskjellige biler, men jeg føler meg trygg på at tilpasningen til hver sjåfør skal gå fint, sier 24-åringen.

Tim har en følgerskare på totalt 250.000, og i målt rekkevidde hevder 29-åringen at han når ut til et vesentlig større antall. Faktisk større en de aller, aller fleste idrettsutøvere. 

– Det ble sjekket opp på «Maktbarometern» her i Sverige, hvor de måler all rekkevidde man har uavhengig av følgere. Og der er det visst bare Zlatan av svenske idrettsfolk som er foran. Så jeg er foran alle skiløpere, fotballspillere og sånn. Og hvis det er noen det er greit å bli slått av, så er det Zlatan, flirer Tim, ydmykt over å ha nådd så stort ut.

10 prosent nordmenn

Han anslår at rundt 10 prosent av hans følgere er norske. Nå håper han å kunne nå enda større ut til det norske rallyfolket.

– Ja, det er veldig mange nordmenn, og ukentlig skriver de at jeg skal komme over til Norge. Så jeg må se om jeg må komme å kjøre et løp hos dere snart, sier han.

Sunniva innrømmer at hun faktisk ikke hadde hørt om Tims unike posisjon i sosiale medier før han tok kontakt.

– Nei, ingenting faktisk! Hadde verken hørt om han eller sett han før. Så det er litt merkelig faktisk, med tanke på at vi er i samme miljø og at han bruker sosiale medier så aktivt. Jeg synes han gjør en god jobb i sosiale medier rundt rally, som jeg har troa på at gir gode ringvirkninger til rallymiljøet. Vi trenger den synligheten, poengterer hun.

Tim Liljegren og Sunniva Rudi i aksjon sist helg i deres aller første billøp sammen.
Powered by Labrador CMS