Tar av seg hatten etter dominansen fra Kalle (17)

Unggutten Kalle Rovanperä herjer i toppen i WRC 2, noe den norske konkurrenten og lagkameraten Ole Christian Veiby lar seg imponere over.

Publisert

Selv er han skuffet over lørdagen sin med flere punkteringer og et tempo han ikke klarer å følge, men Ole Christian Veiby kjører Rally Argentina i privat regi utenfor WRC 2-konkurransen, og har sånn sett ikke noe annet enn erfaring og flere kilometre å hente gjennom dette løpet.

Ole Christian Veiby fra Rally Argentina 2018. (Foto: Skoda Motorsport)

Selv er han skuffet over lørdagen sin med flere punkteringer og et tempo han ikke klarer å følge, men Ole Christian Veiby kjører Rally Argentina i privat regi utenfor WRC 2-konkurransen, og har sånn sett ikke noe annet enn erfaring og flere kilometre å hente gjennom dette løpet.

Selv er han blitt et par nummer for små i forhold til sine lagkamerater Pontus Tidemand og Kalle Rovanperä, som begge kjører i en klasse for seg i toppen i WRC 2. Men det er 17 år gamle Rovanperä som har tatt grepet om ledelsen.

– Jeg syns vi har laddet bra og vi prøver virkelig å holde følge med Pontus og Kalle, men det går ikke akkurat nå. Vi prøver alt vi kan, men det holder ikke helt inn, innrømmer Veiby overfor Parc Fermé.

Lørdag vant finske Rovanperä seks av syv fartsprøver, og «safet» inn kun 2,7 sekunder bak Pontus Tidemand på den 40 kilometer lange avslutningsetappen. Selv hevder han at han ikke tar noen store sjanser.

– Vi gjør det ganske bra, men vi må satse fordi Pontus også kjører godt. Nå tok jeg det sikkert da jeg ikke ønsket noen punkteringer. Morgendagen kommer til å bli interessant, sier finnen etter lørdagens siste fartsprøve.

Han leder med 23,2 sekunder på Tidemand og innehar også 10. plassen sammenlagt som også vil gi ham et poeng i førermesterskapet i Rally-VM. 

Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen. (Foto: Skoda Motorsport)

Og det er nettopp denne ledelsen som Rovanperä har holdt på som Veiby tar av seg hatten for.

– Han viser hva han er god for, men jeg er mest imponert over hvor lenge han har klart å holde dette. Han gjør ingen feil og han har ingen punkteringer eller noe slikt. Veldig imponerende, sier Veiby.

Rovanperä er forøvrig tidenes yngste poengplukker ta han fikk med seg ett VM-poeng i sesongfinalen i Australia i fjor. Da var det stort mannefall og i praksis ingen stor konkurranse i klassen, slik det vil ligge en vesentlig større prestasjon bak  poenget han eventuelt vil plukke med seg fra Argentina.

17-åringen signerte før denne sesongen fabrikkfører for Skoda, den yngste i rekkene, etter at han har vist glitrende kjøring i Latvia helt ned i en alder av 14 år. Unggutten er sønn av den tidligere fabrikkføreren i Rally-VM, Harri Rovanperä.

Det var lenge ventet at Pontus Tidemand skulle dra i land en «enkel» seier i Argentina, men svensken - som har norske aner - har hatt trøbbel med å matche tempoet til sin 10 år yngre lagkamerat.

Selv har ikke Tidemand noe konkret svar på hvorfor han ikke klarer å holde følge, annet enn at det er viktig å komme til mål.

Kalle Rovanperä i aksjon i Argentina. (Foto: Skoda Motorsport)

– Det er en viktig team-strategi her, hvor vi gjør jobben vår, og «that's it». Det har vært tricky og røft, men etappene er veldig fine likevel og jeg har kost meg. Det er slik Rally Argentina skal være, sier Pontus Tidemand.

Selv om Rovanperä har holdt seg unna problemer og holdt jevnt høy fart gjennom hele dagen, så er Tidemand klar på at det er viktig for teamet at begge bilene kommer i mål.

– Farten hans er overraskende, men man kan ikke si noe om den reelle farten til alle, da man gjerne passer på bilen i disse tøffe forholdene. Vi holder oss til team-strategien, hvor det er viktig at vi fullfører, sier Tidemand.

Powered by Labrador CMS