Tårevåt befrielse for Dennis da han skjønte at pole position var et faktum

Tårevåt befrielse for Dennis da han skjønte at pole position var et faktum

Publisert

Det ble en thriller av en avslutning på årets første Formel 3-kvalifisering. Og tidlig skjønte man at Dennis Hauger nå holdt seg langt unna de plasseringene han lå og vaket i under 2020-sesongen. Nå var det tydelig at det var pole position han skulle kjempe om.

Dennis Hauger fra kvalifiseringen på Circuit de Barcelona-Catalunya. (Foto: Prema)

Det ble en thriller av en avslutning på årets første Formel 3-kvalifisering. Og tidlig skjønte man at Dennis Hauger nå holdt seg langt unna de plasseringene han lå og vaket i under 2020-sesongen. Nå var det tydelig at det var pole position han skulle kjempe om.

Og den tok han med et nødskrik på første forsøk i år. Bare seks tusendeler skilte ham fra sin tidligere lagkamerat i Storbritannia, og Red Bull-kollega forøvrig, Jack Doohan fra Australia.

– Man trenger ikke noe større margin i en kvalifisering, altså, smågliser Dennis Hauger overfor Parc Fermé.

I tillegg var han tidlig ferdig med sitt siste forsøk, der han i flere minutter på tampen kunne se en rekke konkurrenter utfordre de beste sektortidene hans på deres siste forsøk. Også i den norske kommentatorboksen på Viaplay var nervene i høyspenn mens man ventet på fasit.

– Åh, det var så nervepirrende på slutten der, ass. Det var vondt å vente så lenge. Jeg var jo virkelig ikke sikker på om det kom til å holde. Jeg fikk satt sammen en god bestetid, men jeg hadde ikke mine beste enkeltsektorer på den runden. Spesielt siste sektoren. Det var mange elementer som spilte inn, så det gjaldt å gjøre mest ut av det man fikk til på runden, sier Hauger.

Da siste bil hadde passert mål var kvalikseieren et faktum. Ingen kunne overliste 18-åringen fra Aurskog. Han blir derfor premiert med beste startspor i søndagens løp, som på papiret er det mest prestisjefylte enkeltløpet som gir 25 poeng for seier. Konsekvensen av en bra kvalifisering er at han starter fra 12. startposisjon lørdag morgen. Forøvrig er tiendeplassen fra Hungaroring det beste han leverte på kvalifisering i fjor, så fredagens pole markerer en soleklar personlig rekord i Formel 3-sammenheng.

Dennis Hauger gratuleres av pappa Tom Erik etter hans aller første pole position i Formel 3-karrieren, og det på første forsøk sammen med Prema. (Skjermdump: V Sport 1)

– Man må tenke på hele helgen, og ikke bare ett løp. Det gjelder å være smart og tålmodig. Mye kommer til å skje første og siste runde i de første to løpene, så det gjelder å finne posisjonen sin og ligge og spare på dekkene der. Det er ikke noe vits å gå på maks med en gang, sier Hauger om den overordnede tankegangen og strategien for helgen.

LES OGSÅ: Dennis var langt nede etter et Formel 3-debuten – nå kribler det av adrenalin før sesongstarten

Han innrømmer at han kjente på en enorm forløsning da han skjønte at bestetiden forble hos han. På TV-bildene kunne vi se hvordan han omfavnet pappa Tom Erik, samtidig som TV-produsenten kjørte ut teamradioopptaket der han virkelig ble ønsket velkommen til Prema med denne prestasjonen.

– Det kom noen tårer der. Det gjorde det. Timingen kunne liksom ikke vært bedre. Jeg var veldig spent før dagen i dag om hvordan jeg faktisk kom til å ligge an. Så har alt stemt hele veien. Men det var vanskelig på kvalifiseringen. Mye trafikk og mye «dirty air» gjør det vanskelig å få til alt perfekt, sier Dennis.

Powered by Labrador CMS