Theodor (18) hyres inn til USA uten å betale en krone for å kjøre

Fjorårets Bilsporttalentet-vinner blir sendt «over dammen» med ett mål for øye; å vinne løpet han ikke klarte å vinne i fjor.

Publisert

Enn så lenge er det bare snakk om ett løp, og planen er fortsatt å kjøre den europeiske Master-serien i Radical, men når du får en telefon fra statene med anmodning om å kjøre uten å tenke på lommeboka - ja, da er ikke Theodor Olsen vond å be.

Enn så lenge er det bare snakk om ett løp, og planen er fortsatt å kjøre den europeiske Master-serien i Radical, men når du får en telefon fra statene med anmodning om å kjøre uten å tenke på lommeboka - ja, da er ikke Theodor Olsen vond å be.

– Ja, det er jo egentlig ganske deilig. De tok kontakt fordi jeg skal ta revansje og vinne denne gangen, sier Olsen til Parc Fermé.

LES OGSÅ: USA-drømmen røyk – velger europeisk Radical-serie

Reiser til Austin

Åpningsløpet i den nordamerikanske serien skal kjøres på Circuit of the Americas i Austin, og Olsen skal representere teamet Dawson Racing. Grunnen til revansje er at Olsen har en andre- og tredjeplass på CVen fra samme bane.

Nå får han muligheten til å kjempe om seier i SR8, og dette tilbudet kom kjærkomment på 18-åringen som egentlig ikke har sesongstart før om fire uker i portugisiske Estoril.

– Det blir godt å komme igang og dette er god trening før kjøringen i Europa hvor jeg skal kjøre med samme bil. Også er det jo en god stund siden sist løp, sier Olsen, og minnes at det er så lang tilbake som i oktober sist han konkurrerte.

Planen var lenge at Olsen skulle kjøre satse fullt i USA i år, noe han fikk smaken på gjennom store deler av fjoråret, men da det forespeilede opplegget skar seg så vendte Olsen heller snuten mot Europa med et uttalt mål om å ta europeisk gull.

LES OGSÅ: Bli med inn i «det aller helligste» i Dennis’ Formel 1-utdannelse

Håper på flere muligheter

Men som nevnt, får han gratismulighet i USA - uten at det krasjer med hans opprinnelige opplegg, så tar han de mulighetene han får.

– Egentlig kan jeg nok ikke forvente så mye mer kjøring, men jeg får jo vist meg mer fram og forhåpentligvis kan jeg få muligheten i flere løp senere, sier han.

Med tanke på at han er med på elitesatsingen i «Team Norway» så føler han et visst ansvar og forventning om at han må kjøre og prestere så mye som mulig i utlandet.

– Jeg må hele tiden levere gode resultater for å fortsette i Team Norway, men selvsagt føler man uansett at man må prestere hele tiden, konstaterer 18-åringen.

Powered by Labrador CMS