Tierp får fornyet finaletillit – lover utbedringer etter sterk kritikk i fjor

Baneforholdene gikk i oppløsningen under fjorårets RallyX Nordic-finale. Nå tar arrangøren grep.

Publisert

I en pressemelding tirsdag kunngjorde promotoren av RallyX Nordic at Tierp blir finalearena også i 2019. Fram til nå var dette løpet kun forbehold en svensk arrangør, uten at lokasjon var bekreftet.

Oliver Solberg i føringen foran Oliver Eriksson, etterfulgt av Ulrik Linnemann, Robin Larsson og Thomas Bryntesson, under finaleløpet på Tierp i fjor. (Foto: RallyX Nordic)

I en pressemelding tirsdag kunngjorde promotoren av RallyX Nordic at Tierp blir finalearena også i 2019. Fram til nå var dette løpet kun forbehold en svensk arrangør, uten at lokasjon var bekreftet.

Den nye rallycrossbanen i Øst-Sverige, sirkulert rundt dragracingstripa på sammeanlegg, høstet imidlertid sterk kritikk underveis under fjorårets RallyX Nordic-finale, som også var debutløpet på banen.

Spesielt på gruspartiet ble banen tilnærmet smuldret opp, hvor store groper og hull sørget for både punkteriner og andre ødelagte deler på så å si samtlige biler som kom langt i løpet.

https://parcferme.no/rallycross/mental-pakjenning-i-gullkampen-slik-klarte-oliver-a-roe-seg-ned/

Nå lover imidlertid arrangøren at de har lært av feilene og utfordringene de ble møtt med i fjor høst. Etter at de nå har fått bekreftet finaleløpet i RallyX Nordic også i år, skal det settes ned en rekke konkrete tiltak for å gjøre banen kjørbar nok til at det ikke skal gå direkte utover bilene.

– Vi har tatt tilbakemeldingene fra team og førere på alvor, og vi skal nå ta tak for å forsikre oss om at banen får bedre kvalitet og mye mer passende for førerne. I tillegg vil det komme flere gjerder og dekorative elementer for å gi banen en tydeligere silhuett, sier Urban Axelsson, daglig leder for Tierp Arena, i en pressemelding.

Også Norge har terminfestet ett løp, men dette løpet er foreløpig ikke satt. De siste tre årene har dette løpet blitt arrangert på Grenland Motorsportsenter utenfor Skien, men de er foreløpig ikke bekrefet som norsk arrangør av RallyX Nordic.

Den nordiske serien, som har fått en betraktelig økt popularitet blant førere og fans de siste to sesongene, skal i år også for første gang kjøres utenfor de rene nordiske landene Norge, Sverige, Finland og Danmark. Også latviske Bikernieki utenfor Riga skal være vertskap for RallyX Nordic i år.

Powered by Labrador CMS