Tilbakelegger nesten 7000 kilometer for årets rallyopplevelse

Neste helg er Frank Tore Larsen i gang med karrierens siste forsøk på en internasjonal karriere - midt ute i Atlanterhavet.

Publisert

For to år siden kjørte han Rally Azorene for første gang. For to år siden prøvde han lykken der ute, der helgen resultatmessig ble spolert etter at de kjørte seg fast ganske tidlig i løpet og mistet mer enn én dag med kjøring.

For to år siden kjørte han Rally Azorene for første gang. For to år siden prøvde han lykken der ute, der helgen resultatmessig ble spolert etter at de kjørte seg fast ganske tidlig i løpet og mistet mer enn én dag med kjøring.

– Jeg har noe uoppgjort der. Samtidig er det ekstremt kult å kjøre der. Veien går i alt fra nede ved havet og oppe i fjellene, klimaet er så spesielt ved at det kan gå fra blå himmel til øs pøs regnvær på bare få minutter. Uten tvil det mest krevende løpet jeg har kjørt, sa Larsen til Parc Fermé da han annonserte EM-planene sine til Parc Fermé tidlig i januar.

Veiene på den portugisiske øya har en helt særegen og spektakulær karakter som Larsen prater om, med vulkanlandskap som noen av heftige ingrediensene.

LES OGSÅ: Ofrer NM for å gi seg selv en siste internasjonal mulighet

Over 30 R5-biler til start

For én uke siden satte pappa Per Larsen og Thomas Myhre Hansen ut på den mer enn 3500 kilometer lange kjøreturen ned til Lisboa, fra søndag til torsdag, før det bar over med båt i to døgn ut til atlanterhavsøya som tilhører Portugal. Kjørelengden tilsvarer også luftlinjen fra Steinberg til Azorene.

Larsen og kartleser Torstein Eriksen satte seg på flyet lørdag og skal lade opp med en liten test og gode forberedelser til det spektakulære løpet.

Og åpningen på EM tiltrekker seg særdeles mange førere. Over 30 biler bare i R5-kategorien stiller til start. Dermed blir konkurransen svært tøff, men med en egen U28-kategori som defineres som en egen juniorklasse, så har Larsen ambisjoner i denne klassen.

– Jeg tror vi kan være med i kampen om en pallplass om «feelingen» er rett. Utfordringen er at jeg har få mil i kroppen de siste månedene, sier 27-åringen.

– Opplevelse for livet

Med unntak av Numedalsrally for tre uker siden så har ikke Larsen kjørt siden Rally Hedemarken i fjor høst. Det framkommer ikke av startlisten hvilke førere som tilhører U28-kategorien, men Larsen tror ikke EM-nivået er blitt noe svakere. Tvert imot.

– Startfeltet er i mine øyne sterkere enn tidligere år, spesielt i bredde. Jeg føler meg så godt forberedt jeg kan bli og gleder meg til å komme i gang, sier han.

– Det er jo litt av en reise for å få kjørt dette ene løpet?

– Jepp. Men løpet blir også en opplevelse for livet, sier Larsen.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Norges beste bilsportutøvere før
Powered by Labrador CMS