Tøff Supercup-debut for Nakken - kjørte seg opp flere plasser

Svak kvalifisering ga vanskelig utgangspunkt, men til syvende og sist er Marius Nakken tilfreds med 14. plassen på Red Bull Ring.

Publisert

Selv hadde han håpet på en Topp 10-plassering med tanke på at han har mye erfaring fra banen fra tidligere, men var samtidig klar på at en god kvalifisering var alfa og omega for hvordan løpet skulle bli.

Marius Nakken. (Foto: Porsche)

Selv hadde han håpet på en Topp 10-plassering med tanke på at han har mye erfaring fra banen fra tidligere, men var samtidig klar på at en god kvalifisering var alfa og omega for hvordan løpet skulle bli.

Og det ble dessverre med en svak kvalifisering der Nakken måtte starte helt nede på en 20. startposisjon. Det ble til slutt en 14. plass, noe som beviser at Nakken både er komfortabel på banen og også klarte å manøvrere seg opp i feltet fra et dårligere utgangspunkt.

Det kan forøvrig nevnes at han havnet kun 2,5 tidel bak svenske Gustav Malja, som har kjørt flere formelbilklasser internasjonalt og attpåtil testet Formel 1-bilen til Sauber i fjor.

– En helt OK avslutning, men alt i alt bra med tanke på at det startet så dårlig. Jeg hadde en ødelagt støtdemper på trening, noe som gjorde at jeg for det meste var i pit, og da ble utgangspunktet for kvalifiseringen vanskelig. Jeg fant ikke rytmen og bremsepunktene etter all gummien fra Formel 1-bilene, så det ble bare en 20. tid på kvaliken, sier Nakken til Parc Fermé.

Han gleder seg likevel over å ha fått unnagjort debuten og fått smakt på det gode selskap i Porsche Supercup. Han håper å kunne vise bedre takter senere selv om han nå kommer til baner han har vesentlig mindre kjøretrening på fra før.

– Det er kult endelig å ha et Supercup-løp bak rattet. Rammene rundt er helt fantastisk. Toppnivået er det samme som i Tyskland, men forskjellen er at her er det enda flere gode, sier Nakken.

(Foto: Porsche)

ProAm-fører Roar Lindland har for vane å være blant de sterkeste i sin klasse, men måtte dessverre bryte løpet i Østerrike.

Neste løp ut er allerede neste helg, da både Formel 1-sirkuset og Porsche Supercup beveger seg over til legendariske Silverstone i Storbritannia.

Powered by Labrador CMS