Tøft og brutalt møte med Formel 3-eliten: – Jeg er ikke der jeg vil være, selvfølgelig

Dennis Hauger erkjenner at han har fått mye å tenke på og jobbe med etter sin første «reality check» på et nivå han aldri før har vært i.

Publisert

Lørdag morgen stod altså hans aller første Formel 3-løp for tur etter at han fredag fikk gjennomført sin første trening og første kvalifisering.

Dennis Hauger med sin Formel 3-bil, driftet av Hitech GP, som har et tett samarbeid med Red Bull. (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Lørdag morgen stod altså hans aller første Formel 3-løp for tur etter at han fredag fikk gjennomført sin første trening og første kvalifisering.

De siste årene har vi vært bortskjemte med å se 17-åringen fra Aurskog hyppig på seierspallen, som oftest på det øverste trinnet. Men foruten de lovende testene i Bahrain i mars så har Hauger denne helgen kun ligget på et to-sifret antall plasseringer.

LES OGSÅ: Offensiv Dennis (17) før etterlengtet F3-debut: – Jeg skal fighte i toppen

Ikke optimalt

Lørdag ble det en 15. plass på Hauger etter å ha startet fra 16. startposisjon. Det er de ti beste som får poeng, og topp ti fra lørdagens løp får startrekkefølgen snudd til søndagens løp. Hauger klatret tidlig opp til en 13. plass, men falt deretter to plasser tilbake og var sånn sett aldri i nærheten av poengplass og således en potensiell pole position til søndagens kjøring.

– Nå har jeg gjennomført det første løpet, så man må bare ta med seg dette videre. Det ble ikke noe særlig optimalt med tanke på balansen i bilen, som gjorde det vanskelig å holde dekkene mot slutten, sier Hauger til Parc Fermé.

I midtfeltet ble han liggende å kjempe mot mange gamle kjenninger. Blant annet ble det intense fighter med tidligere Formel 4-rivaler som Jack Doohan, Theo Pourchaire og Roman Stanek, alle nykommere i Formel 3 denne sesongen, og Hauger måtte også etterhvert se seg forbikjørt av lagkamerat i Hitech, Max Fewtrell.

Dennis Hauger (Foto: Dutch Photo Agency/Red Bull Content Pool)

Mye jobbing med data

15. plass i seg selv uten å ha gjort markante feil eller vært involvert i noen incidenter er ikke noe Hauger har for vane å samle på. Men han akspeterer situasjonen som den er, at han er nybegynner i feltet og ikke kan selge på samme seiersbølge som han gjorde spesielt i det italienske Formel 4-mesterskapet i fjor.

– Jeg fikk gjort noen fremskritt og hadde noen gode forbikjøringer, i det minste. Men det blir mye jobbing med data nå i kveld for å finne ut oppsettet og andre ting jeg må forbedre i morgen, sier 17-åringen, og legger til;

– Dette er bare starten. Jeg er ikke der jeg vil være, selvfølgelig. Men jeg jobber meg oppover for hvert løp og finner ut av hvordan vi kan jobbe som et team. Det er lenge siden jeg har kjørt løp, så det er flere ting vi kan finne ut av og jobbe med for i morgen og neste uke, sier Hauger.

Formel 3-eventyret fortsetter med nytt løp søndag, før de returnerer til samme baneanlegg i Østerrike om en uke igjen. Løpene sendes forøvrig direkte på V Sport og Viaplay. 

Powered by Labrador CMS