Tok et nytt jafs i NM – men ett løp gjør Ole Christian usikker på veien videre

Det lukter NM-gull av kjøringen til Ole Christian Veiby. Spørsmålet nå er hvordan han fullfører sesongen.

Publisert

For etter at han gikk tilbake til privat satsing etter avskjeden med Skoda i fjor, så er den fortløpende kalenderen til Ole Christian Veiby som regel en eneste stor usikkerhet. I alle fall avslører han ikke altfor mange løp han skal kjøre i overskuelig framtid.

Ole Christian Veiby fra SS2 under Rally Sørland. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

For etter at han gikk tilbake til privat satsing etter avskjeden med Skoda i fjor, så er den fortløpende kalenderen til Ole Christian Veiby som regel en eneste stor usikkerhet. I alle fall avslører han ikke altfor mange løp han skal kjøre i overskuelig framtid.

Det som er sikkert er at han har to seire og en andreplass og en soleklar ledelse i Rally-NM. En annen ting som er sikkert er at Veiby skal kjøre Rally Portugal, som kolliderer med Aurskog-Høland Rally, og dermed mister han minst ett løp.

https://parcferme.no/notiser/komfortabel-veiby-seier-pa-sorlandet/

– Jeg har jo aldri kjørt en full NM-sesong. Men det er jo klart at det hadde vært fint å kunne ha et NM-gull på CVen, sier Ole Christian Veiby til Parc Fermé.

– Så du utelukker ikke at du faktisk går for et NM-gull?

– Vi får se, sier han hemmelighetsfullt.

VM går foran NM

Ole Christian Veiby. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Vi prater med Veiby på vei ned fra parc fermé-området i Kristiansand på vei tilbake til hotellet hvor førerne var samlet. I heisen møter vi Anders Grøndal, som ble nummer to i Rally Sørland, og sånn sett er en av utfordrerne i NM-sammendraget, selv om Veiby nå leder med hele 40 poeng på Ford-føreren.

– Jeg tar forgitt at du kjører resten jeg nå, skyter Grøndal ut med et lurt smil.

– Hehe, VM går nok foran NM, svarer 22-åringen fra Kongsvinger.

For med ledelsen Veiby nå har i NM, så har han råd til å stå over ett løp, og fortsatt være i tetposisjon. Den nye NM-runden i Grimstad, som går på asfalt, kolliderer imidlertid med Rally Tyskland, som også kjøres på asfalt.

https://parcferme.no/rally/sjekk-noen-av-vare-blinkskudd-fra-rally-sorland-her/

Rally Grimstad vs. Rally Tyskland

Og en av jokerne i årets sesong for Veiby er hvorvidt han skal kjøre Tyskland eller Grimstad. Begge løp har samme underlag, men Tyskland gir tre ganger så mye kjøring i tillegg til potensielt gode poeng i WRC 2-mesterskapet hvor Veiby er mitt i en gullstrid.

– Vi får ta det når det kommer. Jeg vet ikke enda om jeg skal kjøre Tyskland. Også kommer det litt an på hvordan det er med tilgjengelige biler og gubber og sånn, sier Volkswagen-føreren.

Og han utelukker heller ikke Rally Hedmarken, et løp han vant i 2017, et år hvor han tok sølv og stod over kun én NM-runde.

– Vi har sett på kalenderen at Rally Hedmarken passer fint, sier Veiby, med et hint om at han mest sannsynlig kommer til å stille opp der.

Sammenlagt Rally-NM, nyere 4WD

1) Ole Christian Veiby / VW Polo R5 / 83
2) Henning Solberg / Skoda Fabia R5 / 48
3) Anders Grøndal / Ford Fiesta R5 / 43
4) Frank Tore Larsen / Ford Fiesta R5 / 30
5) Mads Østberg / Citroën C3 R5 / 23

Powered by Labrador CMS