Dennis Hauger på pallen på første forsøk i det britiske Formel 4-mesterskapet.

Publisert

Nordmannen startet fra tredje startposisjon og holdt denne posisjonen ut fra første sving på kortversjonen av Brands Hatch-banen sørøst for London.

(Foto: Simen Næss Hagen)

Det var tidligere Arden-fører Ayrton Simmon som hadde pole position, og klarte å skaffe seg noen tidelers forprang, mens Hauger hang seg på og truet Kiern Jewiss hele veien gjennom det 20 minutter lange løpet.

Men Hauger holdt seg bak uten å ta noen sjanser, og Seb Priaulx, som Hauger selv har brukt som målestokk gjennom vinteren, klarte heller ikke nærme seg nordmannen gjennom løpet. Det var denne trioen i tet som skilte seg ut, men forspranget mellom bilene var stor nok til at det ikke ble utkjempet noen særlig dramatiske fighter gjennom løpet.

I mål kunne Hauger se Simmons vinne halvsekundet foran, mens Jewiss passerte målstreken kun 16 hundre deler foran nordmannen. Som førstereis denne sesongen ble også Hauger kåret til vinner av rookie-klassen, som består av fem førere.

Løpshelgen på Brands Hatch består av tre løp i Formel 4. Andre løp kjøres lørdag kveld, klokken 18.40 norsk tid.