Trodde ikke sine egne ører da han hørte plasseringen

Marcus Påverud trodde han hadde kjørt inn til 16. plass, da det hørtes mest realistisk ut. Det viste seg plutselig at han hadde havnet ti plasser høyere opp på lista.

Publisert

17-åringen fra Lier utenfor Drammen debuterte i den knallharde europeiske GT4-serien på Zolder lørdag ettermiddag, og med en kvalifiseringstid som tilsa en 23. plass så hadde ikke Påverud selvtilliten inne til å tro at han skulle kjempe høyt opp på øvre halvdel av over 40 startende konkurrenter.

Marcus Påverud og teamkompis Ivan Pareras i Leipert Motorsport. (Foto: Privat)

17-åringen fra Lier utenfor Drammen debuterte i den knallharde europeiske GT4-serien på Zolder lørdag ettermiddag, og med en kvalifiseringstid som tilsa en 23. plass så hadde ikke Påverud selvtilliten inne til å tro at han skulle kjempe høyt opp på øvre halvdel av over 40 startende konkurrenter.

Men etter én time rundt Zolder-banen i Belgia så viste det seg at Påverud og teamkamerat Ivan Pareras, ettersom de deler bilen, hadde kjørt inn til en sterk 6. plass i deres Mercedes AMG GT4.

[xyz-ihs snippet="Marcus-Paverud"]

Over all forventning

Det hører også med til historien at de er den desidert yngste duoen i konkurransen da begge er 17 år gamle.

– Før løpet tenkte jeg at 10. og 15. plass, og kanskje lengre bak også, var det mest realistiske. Det er mange profilerte navn som jeg har slått i dag. Over all forventning. Jeg trodde ikke dette skule være mulig i det hele tatt, sier en lettere forfjamset Marcus Påverud til Parc Fermé.

En safetycar-situasjon etterhvert skaket opp deler av feltet, men fordi det er et løp som varer over en time med mange biler på banen med mye trafikk, så hadde ikke Påverud verken oversikt over sin egen plassering, eller hvorvidt han tjente eller tapte på safetycar-situasjonen.

– Jeg var også oppe på en femteplass, men på slutten var det lite med dekk igjen, gitt. Så jeg klarte ikke holde unna den plasseringen inn, sier 17-åringen.

Manglet godfølelse etter kvalifiseringen

For han innrømmer at han ikke fant godfølelsen i bilen før løpet.

– Kvalifiseringen min var helt elendig. Jeg sleit veldig, og med 44 biler rundt en fire kilometer lang bane, så fikk jeg aldri noen ordentlig ren runde. Og jeg følte meg usikker, så jeg har jobbet mye med data og grafer for å prøve å finne ut av det, sier han.

Selv om det gikk bra på lørdag, så erkjenner han at søndagen blir enda tøffere da de må starte ytterligere åtte plasser lengre bak.

– Det blir en mer krevende jobb, uten tvil. Men nå har jeg ferske dekk igjen og det skal tas i fra første meter, sier Påverud, som kjører for det tyske teamet Leipert Motorsport.

Løpshelgen var delt inn i to løp, og de startet lørdag fra 15. startposisjon som Pareras hadde satt, mens de på søndag startet fra 23. startposisjon etter Påveruds kvalifisering.

Dette løpet så også ut til å gå meget bra, da de hadde kjørt seg opp til 13. plass underveis i løpet. Dessverre måtte de bryte bare to runder før målgang med tekniske problemer, men Påverud og teamkompis Pareras beviste at de i sine yngre aldre til tross ikke kommer til å være noe liste fyll denne sesongen.

Powered by Labrador CMS